Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van 4 szelet csontos tarja a...

Van 4 szelet csontos tarja a fagyasztómban. Hogy készítsem el?

Figyelt kérdés
Gondoltam, hogy bepácolom, és kisütöm, de milyen pácot csináljak? Serpenyőben vagy sütőben süssem ki?

2012. dec. 30. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom, én tuuudooom!!! Csinálj pataki tálban rácos tarját. Nagyon finom. Szeletelj fel nyers krumplit, rá hagymát jó sokat, l-2 db paprikát, paradicsomot, ha nincs jó a lecsó is. Ezt a sorozatot ismételd meg párszor. Öntsd le zsiradékkal, sózd borsozd, és fektesd rá a tarjádat, amit szintén füszerezhetsz. Csukd le a pataki tetejét, és l7o fokon süsd kb két órát. Felnyitás után nagy lángon rápirithatsz a husra. Körettel együtt kész lesz az étel. Ha nincs paprikád-paradicsomod, lecsód sem, akkor tény kurmplit hagymát, és süritett paradicsomot. A zsiradékot ne hagyd ki a zöldségek közül.
2012. dec. 30. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Tepsis tarja


•6 szelet tarja

•50 dkg burgonya

•3 közepes fej hagyma

•3-4 babérlevél

•1 pohár tejföl

•1,5 dl mustár

•3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

•só

•bors

Elkészítés:

A tejfölt, mustárt, apróra vágott fokhagymát és a fűszereket egy tálban összekeverjük, bekenjük vele a tarjaszeleteket.


Felkarikázott hagymával és egy kevés olajjal kibélelünk egy tepsit, rászórjuk a babérlevelet, majd a karikára vágott burgonyákat (melyeket rétegenként sóval, borssal megszórunk), majd a tarjákat ráfektetjük. Alufóliával letakarva 180 fokon puhára sütjük (kb. 1-másfél óra), néha meglocsoljuk a szaftjával. 10 percre levesszük a végén az alufóliát, hogy picit megpiritjuk .

2012. dec. 30. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Előző este sózom, borsozom, majd kizsírozott tepsibe fektetem, karikára szelt hagymával beborítom, majd az egészet felszeletelt zöldpaprikával. Fólia alatt megpuhítani, majd fólia le, és pirosra sütni. Ha van hely, körberakhatod hasábburgonyával is, vele együtt az is kész!
2012. dec. 30. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
38%

Ezeket a pácokat bármilyen tipusú húsra tudod használni..



Az alábbi pácokban legalább egy-két órát kell hűtőben állnia a húsoknak, de nyugodtan bennhagyhatjuk egy éjszakára is. Így már jóval korábban előkészíthetjük a kerti grillpartit, vagy egy gyors vacsorát. Hiszen csak ki kell venni a pácból, lecsöpögtetni, megsózni és mehet is a grillrácsra! Vagy tűzálló tálban a sütőbe!



Hagyományos (fokhagymás-mustáros) pác

Hozzávalók:


•1 dl olívaolaj

•2 evőkanál mustár

•6 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 kiskanál őrölt bors

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. tarja)



Fokhagymás tejes pác

Hozzávalók:


•annyi tej, hogy a húsokat ellepje

•adagonként 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell)



Indiai joghurtos pác

Hozzávalók:


•2 dl natur joghurt

•1 kiskanál kurkuma

•1 kiskanál chilipor

•1 kiskanál római kömény

•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell, csirkecomb)



Karibi illatos pác

Hozzávalók:


•1 kiskanál őrölt fahéj

•1 kiskanál őrölt szegfűszeg

•fél kiskanál reszelt szerecsendió

•1 kiskanál őrölt bors

•fél kiskanál chilipor

•1 kiskanál citromlé

•1 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirke)



Provanszi fűszeres pác

Hozzávalók:


•1 kiskanál kakukkfű

•1-2 ágacska rozmaring

•4-5 zsályalevél összetépkedve

•1 csipet majoránna

•1 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 csokor petrezselyem összevagdal

•1,5 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)



Levendulavirágos-fűszeres pác

Hozzávalók:


•1 csipet levendulavirág

•1 kiskanál kakukkfű

•1 kiskanál őrölt bors

•1 gerezd fokhagyma összezúzva

•1 ágacska rozmaring

•1 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)



Kínai csípős pác

Hozzávalók:


•1 csillagánizs

•fél kiskanál őrölt szegfűszeg

•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)

•1 kiskanál chilipor

•1 evőkanál szójaszósz

•1 dl olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (PL csirke szárny, marhahús stb.)



Mézes-mustáros pác

Hozzávalók:


•2 evőkanál mustár

•2 evőkanál méz

•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)

•fél kiskanál őrölt szerecsendió

•1 kiskanál őrölt bors

•4 evőkanál olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertés szűzérmék, oldalas stb.)

2012. dec. 30. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Fuh, mindegyik nagyon jó! Köszönöm szépen! :)
2012. dec. 30. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:
59%

Egyszerű pác:- egy tálkában mustár-kecsap- 2 ek méz-fokhagyma zuzalék, , bors , majoranna, mindegyikből egy egy csipet.

egy közepes fej hagyma félkarikára vágva.

a húsokat bekenni az összekevert cuccal, és a hagymakarikákkal rétegezve betenni egy fedeles dobozba.

másnap azon mód egy zsírozott tepsibe tenni, kb fél deci vízzel még megkínálni, majd szorosan lefóliázva kb 45 percig sütni.

közben lehet egy fordítás, majd a végén egy kis rápirítás.

Szaftos, ízletes hús a végeredmény.

2012. dec. 30. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!