Van 4 szelet csontos tarja a fagyasztómban. Hogy készítsem el?
Tepsis tarja
•6 szelet tarja
•50 dkg burgonya
•3 közepes fej hagyma
•3-4 babérlevél
•1 pohár tejföl
•1,5 dl mustár
•3-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
•só
•bors
Elkészítés:
A tejfölt, mustárt, apróra vágott fokhagymát és a fűszereket egy tálban összekeverjük, bekenjük vele a tarjaszeleteket.
Felkarikázott hagymával és egy kevés olajjal kibélelünk egy tepsit, rászórjuk a babérlevelet, majd a karikára vágott burgonyákat (melyeket rétegenként sóval, borssal megszórunk), majd a tarjákat ráfektetjük. Alufóliával letakarva 180 fokon puhára sütjük (kb. 1-másfél óra), néha meglocsoljuk a szaftjával. 10 percre levesszük a végén az alufóliát, hogy picit megpiritjuk .
Ezeket a pácokat bármilyen tipusú húsra tudod használni..
Az alábbi pácokban legalább egy-két órát kell hűtőben állnia a húsoknak, de nyugodtan bennhagyhatjuk egy éjszakára is. Így már jóval korábban előkészíthetjük a kerti grillpartit, vagy egy gyors vacsorát. Hiszen csak ki kell venni a pácból, lecsöpögtetni, megsózni és mehet is a grillrácsra! Vagy tűzálló tálban a sütőbe!
Hagyományos (fokhagymás-mustáros) pác
Hozzávalók:
•1 dl olívaolaj
•2 evőkanál mustár
•6 gerezd fokhagyma összezúzva
•1 kiskanál őrölt bors
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. tarja)
Fokhagymás tejes pác
Hozzávalók:
•annyi tej, hogy a húsokat ellepje
•adagonként 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell)
Indiai joghurtos pác
Hozzávalók:
•2 dl natur joghurt
•1 kiskanál kurkuma
•1 kiskanál chilipor
•1 kiskanál római kömény
•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirkemell, csirkecomb)
Karibi illatos pác
Hozzávalók:
•1 kiskanál őrölt fahéj
•1 kiskanál őrölt szegfűszeg
•fél kiskanál reszelt szerecsendió
•1 kiskanál őrölt bors
•fél kiskanál chilipor
•1 kiskanál citromlé
•1 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. csirke)
Provanszi fűszeres pác
Hozzávalók:
•1 kiskanál kakukkfű
•1-2 ágacska rozmaring
•4-5 zsályalevél összetépkedve
•1 csipet majoránna
•1 gerezd fokhagyma összezúzva
•1 csokor petrezselyem összevagdal
•1,5 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)
Levendulavirágos-fűszeres pác
Hozzávalók:
•1 csipet levendulavirág
•1 kiskanál kakukkfű
•1 kiskanál őrölt bors
•1 gerezd fokhagyma összezúzva
•1 ágacska rozmaring
•1 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertéshúsok, csirke stb)
Kínai csípős pác
Hozzávalók:
•1 csillagánizs
•fél kiskanál őrölt szegfűszeg
•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
•1 kiskanál chilipor
•1 evőkanál szójaszósz
•1 dl olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (PL csirke szárny, marhahús stb.)
Mézes-mustáros pác
Hozzávalók:
•2 evőkanál mustár
•2 evőkanál méz
•1 evőkanál fokhagymás gyömbérpaszta (fokhagyma-gyömbér 1:1 arányú keveréke)
•fél kiskanál őrölt szerecsendió
•1 kiskanál őrölt bors
•4 evőkanál olívaolaj
A hozzávalókat összekeverjük és összeforgatjuk a húsokkal. (Pl. sertés szűzérmék, oldalas stb.)
Egyszerű pác:- egy tálkában mustár-kecsap- 2 ek méz-fokhagyma zuzalék, , bors , majoranna, mindegyikből egy egy csipet.
egy közepes fej hagyma félkarikára vágva.
a húsokat bekenni az összekevert cuccal, és a hagymakarikákkal rétegezve betenni egy fedeles dobozba.
másnap azon mód egy zsírozott tepsibe tenni, kb fél deci vízzel még megkínálni, majd szorosan lefóliázva kb 45 percig sütni.
közben lehet egy fordítás, majd a végén egy kis rápirítás.
Szaftos, ízletes hús a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!