Börös malac comb sütése hogyan kell tepsibe serpenyőbe? Hogyan füszerezem?
Kotányi magyaros sültek fűszerrel csinálom.
Tepsibe teszed, pici olaj és víz, rá alufólia kb. 2 órát lassan sütöd hogy átpuhuljon.
Rakhatsz mellé paprikát, hagymát, megtűzheted fokhagymával.
amikor kész, leveszed az alufóliát, picivel feljebb veszed a sütőt, és mielőtt visszatennéd a saját levél meglocsolod, elég sűrűn. Isteni lesz!





Jómagam zsírt használok, így a malac mellé is azt tudom ajánlani. az a természetes zsiradékja. fűszereket is lehet otthon keverni, só, bors, majoranna, őröltkömány, zúzott fokhagyma stb. ízlés szerint.
befűszerezve zsírozott tepsibe tenni, egy kevés víz alá és lefóliázva puhára sütni. ha teljesen villapuha, akkor félfedésben egymásra tenni, hogy a bőre is tudjon sülni, amit vagy sörrel, vagy egy kis mézzel meg lehet kenni a pirosság/ropogósság érdekében. fólia nélkül sütni tovább, de ügyelni arra, hogy ki nem száradjon.





Én is a húst kizárólag sertés-zsírban szoktam: a húsban levő zsiradékot ne kavarjam a növényi eredetű olajjal, más lesz a kaja íze, és a gyomornak sem egyszerű a feldolgozás!
Előző este sózom, borsozom, ha akarod lehet szúrkálni bele 1-2 girizd fokhagymát is. Most legújabb, amit találtam: "Lacikonyha" fűszerkeverék, külön sertéshez, baromfihoz, marha-sülthöz, stb. stb. Azzal megszórod, és másnap már mehet a sütőbe, ha a hús nem túl vastag szelet, akkor elég, ha csak pár órát áll is sütés előtt.
Szépen sorba egymás mellé rakod a kizsírozott tepsibe, pár csepp vizet hozzá, fóliával letakarod annyi időre, míg megpuhul. Utána fólia le, és pirítod, ekkor nem árt vagy a saját zsírjával, vagy ahogy írták, sörrel locsolgatni és szép piros, ropogós lesz a bőre.
Gyakorlat teszi a mestert! ne ess kétségbe, ha esetleg legelső alkalommal nem fog minden úgy menni, mint ahogy azt tervezed. A lényeg: a husi legyen puha, és fincsi!
Itt találsz róla leírást, és egy pár fényképet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!