Vadhúst is lehet tárcsán sütni? Hogyan lesz finom puha? Esetleg van valakinek egy jó receptje? A hús vaddisznó comb.
A vaddisznócomb nagyon rugós, masszív hús. én nem vállalnám be a tárcsán sütését, még pácolva sem.
viszont egy jó pörkölt bográcsban, még, ha öreg is volt esetleg az állat, akkor is jó eséllyel finomra készíthető.
Személyes tapasztalatból írom ,ne járjatok úgy mint mi ,hogy rágos marad a tárcsán : Nekünk már késő volt mire megtudtuk ,hogy hogyan kell csinálni..A vadisznó elég száraz hús :
A húst ízlés szerint szeletelve pácoljátok be :Több napig is állhat a pácban . Mivel a vadhús alapból kemény ezért először puhára kell párolni ,tedd tepsibe és fólia alatt párold puhára ez1-3 óra is lehet ,ha már puha: akkor tudjátok a tárcsára tenni de jó forró legyen a tárcsa . A tárcsán pár perc alatt süsetek kérget mindkét oldalára :Igy biztos puha és omlos lesz..
A comb (akár szelíd, akár vad) alapból nem szerencsés hirtelen sültnek. Miért?
Száraz, összeugrik, nehezen sül, stb.
Szerintem is csinálj belőle egy jó bográcsost, vagy süsd meg sütőben fólia alatt.
Köszi a válaszokat!
Valszínű.hogy bográcsban végzi.
(egy szeletet elteszek és kipróbálom a sütését )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!