Vacsorára szeretnénk ma amerikai palacsintát készíteni. Van valakinek egy bevált receptje?
Rengeteget találtam a neten,de nem tudom melyik az igazán finom.
Köszönöm:) 17/Lány
Én így csinálom,öcsikéim nagyon oda vannak érte:
40 dkg liszt,2 cs sütőpor,fél tk só,1 ek kristálycukor,6 dl tej,2 tojás,10 dkg olvasztott vaj
Összekevered a lisztet a sütőport a cukrot és a sót,aztán elkevered az olvasztott vajjal.Utána elkevered a tojást a tejjel,habosra.Ezt hozzáöntöd a másik feléhez és csomómentesre kevered.Olyan serpenyőt használj amihez nem kell olaj mert olajjal nem olyan finom.Fontos hogy hagyd rendesen átsülni,a végén aranybarna színe kell hogy legyen.Mi nutellával vagy juhar sziruppal szoktuk enni :)
Szintén 17/L
Nagyapám, aki Amerikában lakik több mint 50 éve, a palacsintába még mandula aromát és áfonyát is tesz, amivel nagyon finom!
Ha tudsz beszerezni juharszirupot, feltétlenül próbáld ki, úgy az igazi! Ebben az esetben míg meleg, kenj vajat a palacsintára és öntözd meg juharsziruppal, míg a tészta beissza az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!