Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Írnátok nekem bevált amerikai...

Írnátok nekem bevált amerikai sajttorta receptet?

Figyelt kérdés
Nem tetszenek, amit a neten találtam, ill. nem vagyok biztos, hogy jók. És elég drága a mascarpone kísérletezni. Olyat szeretnék, amit sütni kell, nem csak hűteni.
2010. jan. 24. 14:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A tv2-s Stahl (elnézést ha nem jól írtam) konyhájában nemrég volt, és mindig felteszik a netre, nézd meg azt a honlapot.
2010. jan. 24. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
41%

Ha küldesz nekem egy e-mailt akkor szívesen elküldöm a receptet. Wordben van, itt nem lehet csatolni.

Egyébként nem mascarponeval, hanem sima pennys sajtkrémmel csinálom, kb. 700-800 Ft így a 70dkg.

2010. jan. 25. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
100%

3 tojás sárgája


1 citrom reszelt héja


1 evőkanál porcukor


Először a torta alsó, kekszes részét készítem el. Ehhez először

porrá töröm a kekszet - erre a célra a robotgép késes betéte tökéletesen

megfelel. Ezután folyósan puhára olvasztom a vajat, majd egy nagy tálban

alaposan összekeverem a kekszmorzsával. Ezután előveszek egy 20 centis

tortaformát, és belenyomkodom a masszát, majd beteszem a hűtőbe, hogy egy

kicsit megdermedjen. Amíg ez megtörténik, jöhet a krém összeállítása: először

kézi robotgéppel habosra keverem a tetemes mennyiségű sajtot a porcukorral és a

vanilíarúd kikapargatott, illatos szemecskéivel. Ezután egyenként hozzáadom a

három tojást és a tojássárgákat, és ezzel is jól felhabosítom a krémet.

Belereszelem a citrom héját, majd az egyik citromfél levét is belecsepegtetem.

Ha ezzel megvagyok, akkor előveszem a hűtőben várakozó tortaformát, és ráteszem

két nagy darab alufóliára, melyekkel aztán alaposan beburkolom a tortakarikát,

hogy sülés közben semmi se folyhasson ki belőle. Ezután a krémsajtos krémet

ráöntöm a kekszes alapra, majd a tortaformát beleteszem egy tepsibe. Jöhet egy

kis forró víz: ezzel kell felöntenem a tepsit úgy, hogy a tortaforma fele

vízben álljon. Az így elkészített vízfürdőben ugyanis nemcsak sülni, hanem főni

is fog majd a torta. Ezután óvatosan beteszem a forró sütőbe, majd 5o-6o perc

után gőzölögve, illatosan kiveszem onnan. Ilyenkor a közepe még kicsit remegős,

de semmi baj, hiszen amíg a vízfürdő teljesen kihűl, a torta is megdermed. Ha

ez megtörtént, leszedem róla az alufóliát, és úgy, ahogy van, azaz

tortakarikástul beteszem a hűtőbe. Másnap aztán késsel körbevágom, majd

leemelem róla a formát, és egy kis porcukorral megszórjam az isteni Amerikai

sajttortát.

2010. ápr. 30. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!