Olasz, kínai, japán bevált recepteket keresek, ajánlanátok valamit?
Szeretném meglepni a párom valami finommal és különlegessel, és ő a fent említett népek konyháját kedveli leginkább. Ajánlanátok valami tuti receptet, ami nem spagetti, édessavanyú, vagy sushi? Nem szeretnék nagyon kommerszet, nem muszáj, hogy egyszerű legyen elkészíteni, mivel imádunk közösen főzni, így biztos elszerencsétlenkedünk együtt vele :)
(Ez ugyan másodlagos szempont, de azt sem bánnám, ha 2-3 ezer forintból kijönne.)
Ugyan nem a keresettek kategóriájába tartozik, ez egy indiai egytálétel, de ha kipróbálod neked is a kedvenceid lesz.
A legjobb benne, hogy készitheted bármiféle húsból, a lényeg, hogy elsőosztájú legyen, tehát ha sertés, akkor filé, ha marha akkor bélszin, ha csirke, vagy pulyka, akkor mell. Személyenként 100-150 grammot számolj, kell hozzá még 1-1,5dl narancslé (legjobb ha friss), egy kisebb ananászkonzerv, rizs 150-200gr és tejszin, szintén 1-1,5 dl, valamint a fűszerek: kevés só, olaj és curry, esetleg egy pici cukor.
A húst közepesen apró kockára kell felvágni az olajon rövid idő alatt megpiritani. Ha kész hozzá kell adni a narancslevet, a felkockázott ananászt, picit sózni, curryt izlés szerint, (ne túl sokat, mert keserű utóize lesz tőle)és felönteni a tejszinnel. Egyet rottyan és kész. Izlés szerint lehet bele tenni esetleg egy kis cukrot, ha a teltebb izeket kedvelitek, és be lehet sűriteni is, ha nem sűrűsödött volna be eléggé a tajszintől. Időközben ha megfőtt a rizs is hozzá, lehet tálalni. Jó étvágyat kivánok!
Egy darabig kínában éltem, a nyugati részen. Ott nagyon sok ánizst használtak a húsok sütéséhez, illetve kedvelték a csípős ízeket. A rizs mellett a krumpli és a birkahús volt a legelterjedtebb. Amit ajánlok, az viszont pekingi. Gyors és egyszerű.
Vékony csíkokra vágott marhahúst kell megsütni hozzá bő paprikás-borsos-petrezselymes pörkölt alapban (hagyma apróra vágva), majd zöldhagymaszár ágyon tálalni. A kész húsos-hagymás egyveleget pedig vékonyra vágott tofulapocskákba tekerni, mint a palacsintát. Egyszerűen isteni!
A másik nagy kedvencem a kínai utcai árusok specialitása:
Palacsintatésztát (kisebbet, mint a serpenyő térfogata, úgy egyszerűbb elkészíteni) megsütni. Amikor az alsó oldala már pirul, ráütni egy tojást, és azt elkenni rajta úgy, hogy a sárgája is elfolyjon, de ne legyen rántotta-szerűen összekeverve. Megszórni grill fűszerekkel és petrezselyemmel, szárított zellerrel, majd egy virslit, illetve kenyércsíkot rátenni, s két oldalról ráhajtani a két szélét, s megsütni a másik oldalát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!