Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok egyszerű, olcsó...

Ajánlanátok egyszerű, olcsó ételeket, recepteket (egy-két főre)?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túl gyakorlott a konyhában - most kezdeném, egy-egy főzelék sikerül, a rántást nem szúrom el, de szeretnék másfélét is készíteni (kicsit unalmas a borsófőzelék, stb.).

Különlegesebb dolgok, érdekes fűszerezés is jól jönne, de nem túl drágán (csóró egyetemista lennék :D) :)


Mit szerettek? Mit szoktatok főzni? Írjatok kedvenc recepteket. :)


2011. febr. 13. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnap gombaparikást csináltam, tésztával /gyorsabb, egyszerübb/.

Fél kiló csiperkegomba és 2 fej hagyma kell hozzá.

A hagymát felkockáztam, forró olajon megdinszteltem. Raktam bele pirospaprikát, majd az alaposan megmosott és felszeletelt gombát beleforgattam (a csiperkét nem kell megpucolni, ha hibátlanok a fejek, csak alaposan megmosni, természetesen a szárával együtt fogyasztható). Kb. másfél dl vizet tettem alá, lefedtem és pároltam pár percig. Megsóztam, raktam rá bazsalikomot. Behabartam kb. egy csapott evőkanál liszt és 2 evőkanál tejföl keverékével, főztem még 2-3 percig. Főtt tésztával tálaltam.

2011. febr. 13. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ami tényleg nem vészes árban azok a fözelékek(ha jol vásárolsz pl.lidl akkor pl nem mindegy h egy borso konzerv 200 forint vagy más boltban a duplája.)Borsó,bab,tök stb.

Ami még olcso de fini az a túrogombóc szintén lidl be veszem a turot(ha nincs közeledbe akkor is ki lehetfogni mikor akcios valahol akkor csinálsz).Ahoz csak dara meg prézli kell még,no meg tojás.De azért ezek közül van ami mindig van otthon és nem kell külön megvenni.Miondig nézd meg h mi van otthon és akor lehet h nem kell annyi mindent venned.Én mondjuk nem sporolok kajával,de ezeket én is észrevettem.Amúgy egy kis rántott cs.máj vagy sült pipicomb se drága.Májat is lehet kapni pár száz forintért.

Amúgy a rántott sajt,cukkini is elég olcson jön ki ha csak annyit veszel ami neked kell.Van ez a saga kijevi golyó ami neked tuti elég és kis kumpipürével tökéletes.

Krumplistészta vagy paprikás kumpi is jo befektetés.

2011. febr. 13. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

tojásránotta, olcsó-egyszerű-finom

bármilyen száraztészta kifőzve, ízlésszerinti szósszal (én paradicsomsűrítményt szoktam oregánóval, tejföllel, sajttal kikeverni, és rázúdítani :))

2011. febr. 13. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

rizs=variáld

rizsehús+csalamádé ha marad a rizseshúsból=rakott káposzta, rakott brokkoli, rakott karfiol, rakott zöldbab

krumpli=paprikás krumpli, rakott krumpli, fűszeres krumplki, krumpli serpenyőbe-ütsz bele egy-két tojást-hagyma+zöldségek+egy kis kolbász v virsli

sütőben sütsz krumplit+tejfölös hagymát csinálsz hozz+vaj/margarinnal megesziktek=nagyon finom

lecsó

tészták bármilyen (mákos, diós, krumplis, túrós)

leves=zöldségleves, krumplileves, tojásleves nagyon egyszerűek

sóska, spenót,zöldbab, finomfőzelék

palacsinta, gofir, mákosguba desszertnek

2011. febr. 13. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

tojásos máj-szív:

a hagymát megpirítod, ráteszed a feldarabolt májat-szívet, sózod, borsozod, adsz hozzá feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd ha a zöldségek és a máj már jó ráütsz pár tojást.


klasszikus császármorzsa:

[link]

egy főre 2/5-ét vedd ennek a mennyiségnek, és időben fordítsd meg, nehogy odaégjen


tejbegríz:

felteszed a tejet, teszel bele egy csipet sót, ha már felmelegedett a tej, öntesz bele búzadarát, inkább lassan adagold, mert ha egyszerre sokat beleöntesz, nagyon sűrű lesz, és becsomósodik, lassú tűzön habverővel kevergesd, akkor nem kozmál oda az alja, tegyél bele cukrot is, öntsd tányérba, ha édesen szereted még cukrozhatod, rá fahéj


tárkonyos raguleves:

kis olajra teszel fel kockára vágott csirke/pulykamellet, szórsz rá pirospaprikát, ezt párszor megkevered, felöntöd vízzel, só bors, felkockázott krumpli, répa, zöldség, borsó, petrezselyemzöld, mehet bele kis darab karalábé, zeller is, szépen főzögeted, ha habzik, szedd le a habot egy kis szűrővel, így nem lesz zavaros a leves, mielőtt leveszed a tűzről szórsz bele tárkonyt, azzal vigyázz, mert intenzív az íze, még tárkonyostul főzöd egy kicsit

2011. febr. 15. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!