Ajánlanátok valami viszonylag kevés pepecsmunkával járó, olcsó krémes süteményt?
Piskótalap (nem túl vastag), erre 1 zacskó vaníliás pudingból + egy kocka margarinból krém, tetejére fahéj vagy reszelt csoki, esetleg kakaó.
(pudingot megfőzöd, ha már majdnem kihűlt, hozzáadod a margarint)
Nálam a nyerő:
torta mindenhogyan:)
26 cm-es formához:
7 tojás,7 kanál liszt,7 kanál cukor,1 mokkáskanál sütöpor(ezen felül,mit még el tudsz képzelni egy piskótába sütve és illik az aktuális krémhez,reszelt citromhéj,vanilin cukor,kandírozott narancshéj stb..ma pl örült kávé került bele)
Tojássárgákat habosra kevered a cukorral,bele a list,sütőpor és minden egyéb,majd a felvert fehérje.Kivajazott tortaformába vele.(Ha nincs tortaformád,akkor csökkentsd a hozzávalók számát eggyel,és mehet egy nagytepsibe.)Megsütöd,amikor már nem ragad a beleszúrt fogpiszkálóra,akkor jó.
Krém:
6 deci habtejszín,10 deka porcukor,2 zacskó zselatin fix,2 deci egyéb folyadék,amilyen ízű krémet szeretnél.
A tejszíneket egy kicsit felvered,majd belekevered a zselatint,és a kellő keménységűre vered.Mehet bele a cukor és a két deci egyéb.Ezzel együtt a kellő keménységőre vered.
A közben kihűlt piskótát félbevágod,majd visszateszed a tortaforma oldalát.Bele a krém nagyja,hagyj egy kicsit a tetejére és az oldalára.Rá a másik piskótalap,majd megkened a tetejét és az oldalát az adott krémmel.Habzsákból vagy valami egyéb megoldással díszíted.3 órára hűtőbe vele,és jó étvágyat.
Mai az egy kávés torta lett:
A tésztától elvontam egy kanál lisztet,helyette ment bele egy kanál őrölt pörkölt kávé.A krémbe 2 deci kávé és egy kis tejszínes mogyoró aroma a Szilastól,de lehet bele kávélikőrből is 2 deci,és akkor nem kell kávé meg aroma.
Narancsos:
1 ek liszt helyett egy ek kandírozott narancshéj ledarálva.A krémbe pedig 2 deci frissen facsart és szűrt narancslé.
Stb..A többit a fantáziádra bízom.Finom és könnyű tortákat lehet így kreálni,amik nem túl márcosak,mint a legtöbb margarinos krém.
Ui:a tejszínt legalább 3 órán keresztül tartsd hűtőben,úgy jobban lehet verni.Ha a félbevágott nagytepsinyi piskótás verziót választod,akkor kevesebb krémet csinálj,mert ebből rengeteg fog maradni.(kb az itt megadott értékeknek 3/4-ényit keverj be.)
Somogy kocka (kb. 40x25 cm-es tepsihez)
Készítesz 6 tojásból kakaós piskótát, és 3 tojásból sárga piskótát.
Amikor kihűlt, akkor a kakaósat elvágod két egyforma vastag lapra. Így lesz 3 db egyforma méretű piskótalapod.
Krém: fél liter tejben főzz meg 2 zacskó csokoládé pudingot (ebből egy nagyon sűrű krémet fogsz kapni)
25 dkg margarint keverj habosra 20 dkg porcukorral. Vedd ki kb. a negyed részét, és ehhez adj 2 evőkanál kakaót.
A megmaradt 3/4 részt és a kihűlt pudingos krémet elektromos habverővel keverd össze (egy nagyon jó állagú és habos krémet fogsz kapni).
Fektesd le az egyik kakaós piskótát, kend meg a krém felével, rá a sárga lap, a krém másik fele, majd a kakaós lap.
A tetejét szépen megkened a kakaós cukros margarinnal.
Ezt a sütit kb. 5x5 cm-es kockákra kell vágni (én picit kisebbre szoktam).
A süti tetején bejelölöd, hogy hol fogod szeletelni, és mindegyik kocka közepére nyomsz a tetejéről megmaradt krémből egy kis csavart díszítésnek.
Ez egy kiadós, olcsó. gyorsan elkészülő és nagyon finom sütemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!