Nagyon olcsó, laktató recepteket tudtok mondani?
Ha az egészségesség szempontjából nézzük, én kihagynám a menüből a tésztát.
Attól függ, milyen jellegű ételt szeretnétek.
Köretnek ajánlanám a rizst, krumplit és ennek variációit (rizi-bizi, tört krumpli stb...)
Mellé valami husi, mondjuk sertés comb fűszeresen olíva olajban sütve.
Ha édes szájúak vagytok, ajánlom a következőt:
Vegyetek egy kiló zabpelyhet, lehetőség szerint le kellene darálni.
Ezt tejben felveritek (kifőzitek) mintha tejbegrízt készítenétek. Végül is majdhogynem tejbegríz lesz belőle, csak sokkal egészségesebb, tele rosttal. Tetejére mehet az enyhén cukrozott kakaó :)
Én, ha koleszos lennék, a menüből nem hagynám ki a tésztát:)) nemcsak krumplistésztát lehet belőle készíteni, hanem rengeteg finom laktató ételt.
és szerintem nem egészségtelen.
zöldséges, paradicsomos, sajtos, sonkás, tejfölös , diós , mákos, lekváros, darás és még ezernyi változatban lehet.
Én kb. fél évig főztem 2 lapos rezsón.Iszonyat volt,de feltaláltam magam.Felsorolom miket készítettem:
Spagetti carbonara,Rizses- vagy tarhonyáshús,spagetti,Holstein szelet valami körettel,húsokat sütöttem,Resztelt máj,Chilli con Carne,Csirkepöri valamilyen körettel..hirtelen más nem jut az eszembe.
Olcsó és nem ráz: bableves füstölt kolbásszal.
Rakott krumpli sütő nélkül:
A krumplit feldarabolod, megfőzöd sós, vegetás vízben, leszűröd. A tojást megfőzöd. Egy-két pár virslit karikára szelsz, kevés zsíron (olajon) átforgatod, törtpaprikával megszórod, pici vízzel, sóval megfőzöd.
Jénai tál aljába a virsli szaftjának felét beleszeded, arra tejföl, majd elkezded rakni: krumpli, tojás, virsli ... (a krumplit ne feledd el megsózni, borsozni), a tetejére krumpli kerül. A tetejét ismét megkened tejföllel, rálocsolod a virsli maradék szaftját, és födő alatt a rezsón (először csak kis hőfokon, hogy a jénai el ne csattanjon!!!) elkezded összeforralni. Amikor azt látod, hogy a forrás teljesen felért, leveszed a rezsóról a jénait (ágyazz meg neki kb. 4-5 cm vastagra hajtogass konyharuhát, akkor nem fog elcsattanni) és a jénai tetejét abban a percben vedd le. Elszáll belőle a gőz, és marad a tejföllel összeforrt virsli-szaft, amit a tányérból kenyérrel lehet tunkolni. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!