Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "Húsevőknek" kisebb társaságna...

"Húsevőknek" kisebb társaságnak kell készítenem valami nagyon jó kis kaját, mert versenyfőzést találtak ki. Ajánlanátok nekem elkészített recepteket?

Figyelt kérdés
Nem túl macerás, de igazán finom húsos étel recept tipp kellene. Receptek oldalakat ne írjatok mert nekem kipróbált recept kell, sokat nem érek rá próbálkozni.
2011. júl. 21. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Sült csülök (pláne, ha pasik is vannak a társaságban :)).


Vagy egészben jól befűszerezve, fokhagymával megtűzdelve, sörben párolva, majd pirosra, ropogósra sütve...


Vagy kicsit előfőzve fűszeres, köményes, babérleveles vízben, majd pirosra sütve a sütőben (én megkenem még mustárral sütés előtt). És hozzá egy kis hagymás tört burgi....

2011. júl. 21. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik kedvenc husis kajam: bacontszeleteket leraksz egy tepsi vagy jenai aljara, erre rajon szeletelt sonka. Ezutan csirkemellet kiklopfolsz, bemartod a szeleteket lisztbe, felvert tojasba, majd reszelt sajtba es a szeleteket belehelyezed a tepsibe. Erre megint jon egy adag bacon, majd sonka, ismet bundas husszelet es a tetejet baconnal zarod. A tetejere locsolsz egy adag tejszines, fokhagymas, tejfolos ontetet. A vegen pedig megszorod reszelt sajttal. Ha lehet egy kis fustolttel is. Es berakod a sutobe, hogy atsuljon ez a finomsag. csak ajanlani tudom, bar nem eppen fogyokuras, de extra husos! :)
2011. júl. 21. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelj, majd tégy rá karikára szelt sárgarépát, gyökeret, kevés vízzel födő alatt félig puhára párold. Utána tégy bele szeletelt gombát és csirkemájat. Borssal, sülthús fúszerkeverékkel ízesísd. És a legvégén kavarj bele üveges zöldborsót. (Ha a borsó nyers, tedd bele a zöldséggel együtt!) Sült krumplival, de lehet főtt rizzsel is tálalni.


Vagy:

Rántani való húst klopfolod, sózod.

Csirkemájat tésztaszűrőbe rakod és egy fazék lobogó forró vízbe azzal együtt teszed bele annyi időre, hogy a vérét kifőjje.

A hússzelet egyik oldalát vastagon megkened mustárral, az egyik végébe raksz májat, a másik végét csak ráhajtod és nem feltekered!

Alufóliacsíkba becsomagolod és bő forró zsírban megsütöd. Max 20-25 percig süsd, közben egyszer átfordítod lapáttal. Ne süsd tovább, mert kiszárad! Köretnek és salátának ami tetszik.

2011. júl. 21. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
csülökpörkölt gombával, hozzá fokhagymás-petrezselymes nokedli.mennyei ízek találkozása:))
2011. júl. 22. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

citromos borjúszelet (sertéssel is isteni)


Húszseleteket kiklopfolni


Steak fűszerkeverékkel, Knorr vagy Kotányi jól megszórni, (ezeknek a keverékeknek nem vagyok a híve, de ez az az étel ami tényleg ezzel jó)


Lisztbe forgatni, majd mindkét oldalát pirosra sütni egy serpenyőben,kevés zsiradékon


egy fazékba szedni ami készen van, és egy citrom levét belevacsarni majd a héjat is beledobni,

alágyújtani közben vízet rá, hogy ellepje,a maradék fűszersót rászórni (6 főre simán egy egész csomag kell)

sűrű mártás lesz belőle, rázogatni, le ne égjen,

10 perc alatt összeforralni.


steak burgonyával, hasábbal isteni


10 perc előkészület 10 perc sütögetés, 10 perc összeforralás, azalatt a krumpli is készen van

fél óra az egész:D

2011. júl. 22. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja ja, a csülök hapsik esetében nagyon nyerő. Mondjuk egy jó csülkös bableves!

Ha valami könnyebb kellene, akkor póréhagymás szerecsendiós csirke vagy pulyka?

Felvágod a póréhagymát és megdinszteled. aztán mehet rá a kockára vágott husi. Só, bors és sok szerecsendió. (Esetleg igény szerint vegeta.) Ha leveteresztett és megpárolódott, akkor jöhet a főzőtejszín. Rotyogtasd, amíg meg nem fő. Köretnek mehet hozzá rízs, tészta vagy krumpli.


Üdv!

2011. júl. 25. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Karajba dugni egy szál füstölt kolbászt,/lehet csípős is/bepácolni mustárral,olivaolajjal és fűszerekkel.Ezt előző nap ajánlatos megcsínálni,Másnap csak be a sütőbe, tepsibe vagy tűzálló tálba rakni felönteni vörösborral és abban sütni.
2011. júl. 25. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!