Ajánlanátok finom csokikrém receptet, amelyet piskóta közé kenhetnék?
1 liter tejszín, 30 dkg sportszelet.
Az összetördelt csokira ráöntünk 5 dl tejszínt, lassan melegítve felolvasztjuk a csokit, majd kihűtjük. A hideg tejszínt elkezdjük verni és csorgatjuk bele a csokis tejszínt! Ez jó sok finom csokihab én igazából a piskóta tetejére szoktam kenni.
Első le vagy ;)
Hozzávalók:
2 dl tej
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás sárgája
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj
Elkészítés:
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez, és a tortába töltöm.
Én ilyet szoktam :)
Csokipudingot készítesz, beleteszel durvára tört(pici vízzel/rummal/aromával megmikrózott) mogyorót, a kész pudingba még forrón apróra reszelt csokit teszel, majd adok hozzá 2-3 e.k.mogyorókrémet.
Megint csokipudinghoz :) mascarponé-s habos krémet teszek: a mascarponét habosra keverem cukorral,adok hozzá egy-2 kanál kakaót, külön a (hűtött)habtejszínt is felverem, a végén fixálom, majd óvatosan összekeverem a kakaós masc. és a habot. Csak a már kihűlt pudinghoz keverem hozzá.
Meggyet, mogyoródarabokat, reszelt csokit ebbe is tehetsz(még a pudingba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!