Milyen süteményt ajánlanátok? Nagymamám fél évente látogat meg, erre az alkalomra szeretnék sütni valami egyszerű, de nagyszerű süteményt!
Olyan receptet szeretnék,ami kipróbált,ezért nem a google-t használom,mielőtt valaki leteremtene a kérdésért :)
Édes sütemény,amiben valamilyen krém van.Minden ötletet szívesen fogadok!
Szia!Lehet hogy meg van Neked ez a két süti recept,de ez a család kedvence,és megosztom veled!
Zsermák(Aki szereti a mákosat,az imádni fogja!!Ha most itt lenne egy tepsivel,betermelném:-))
60 dkg liszt,20 dkg zsír,20dkg cukor
1 sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
2 tojássárgája
2dl tejföl
pici tej
Töltelék:
40 dkg darált mák
1 1/2dl víz
20 dkg cukor
1 üveg házi szilvalekvár
Máz:
3 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaópor
1 dl víz
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot,nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral,utána jön a mák, addig amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.
A másik a brownie,amerikai csokis kocka,de ennek van több változata.Bármelyiket sütöd is meg,isteni finom süti lesz a végeredmény!!
Sikeres sütést kívánok!!
szia! már sokszor leírtam ide a gyk-ra a Parfé szelet receptjét, leírom most is Neked szívesen. szerintem ízlene a nagyidnak.
szóval a tésztája.
17 deka liszt, 17 deka cukor, egy sütőpor, 4 ek. méz, 4 tojás,10 deka durvára vágott dió.
a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, beletesszük a mézet, a diót, a sütőporos lisztet, végül a tojások keményrevert habját is óvatosan belekeverjük.
közepes sütőpapíros tepsibe öntjük (enyém 38x25ös) és
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.figyelni kell, mert a méztől gyorsan barnul.
Krém: fél liter tejben megfőzünk 5 púp. ek. búzadarát és kihűtjük.
Közben egy rámát kikeverünk 25 deka porcukorral 1 van. cukorral. ha a dara teljesen kihűlt, a krémmel géppel jól kikeverjük.
szép fehér krémet kapunk, amit a mézes-diós tészta tetejére kenünk egyenletesen.
Tetejére tehetünk csokimázat, vagy olvasztott csokival
össszevissza megcirmozzuk.Ezzel a legszebb, de reszelt csokival is jól néz ki.
Hihetetlenül finom, eddig még senki sem csalódott benne, akinek megadtam a receptet.
üdv.
Szia első! nekem meg a mákosod tetszik, elmentettem a karácsonyi sütik közé. de addig azért egyszer megsütöm, hogy képes vagyok-e rá:)))
majd írj, hogy ízlett-e a Parfé.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!