Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi gyrosba milyen zöldségeke...

Házi gyrosba milyen zöldségeket szoktatok tenni? Csirke felső comb filéböl csinálhatom vagy inkább csirkemellböl?

Figyelt kérdés
2013. jún. 11. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Sztem inkább mell bár én sertésből szoktam. Zöldségek: paradicsom, kígyóuborka, lilahagyma, nyers és párolt lilakáposzta.
2013. jún. 11. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Olyan hósból csinálod,amiből akarod,én általában disznóból csinálom,de szoktam csirkemellből is.Csirkecombfilét ritkán kapok,de biztosan finom lesz abból is.

Lilahagyma,paradicsom,paprika,uborka,lilakáposzta,fejessali amit szoktam,de mikor mit látok szépnek zöldséget,gyakorltilag bármi bele tehető,nem ragaszkodom a hagyományos gyroshoz.

2013. jún. 11. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Paradicsom, saláta, uborka, lilahagyma vagy vöröshagyma, lilakáposzta. De olyan zöldséget raksz bele amilyet csak akarsz! Húst is olyat raksz amit csak akarsz! Borjú, sertés, csirke.

Kettő közül legyen inkább a csirkemell! :)

2013. jún. 11. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Én mindig csirkecomb filéből készítem. A csirkemellet egyébként sem szeretem, de a giroszhoz szerintem kifejezetten nem jó, ugyanis túlságosan száraz és jellegtelen az íze. Persze nekem is van sok ismerősöm, aki a csirkemellen kívül nem hajlandó megenni más húst. Nekem mindenesetre a csirkecomb a tuti nyerő.


A zöldségek tekintetében mindig ugyanazt teszem mellé. Hagyma, uborka, paradicsom, ahogyan mások is írták, viszont a lényeg a reszelt répa. Imádom hozzá, bár kevésbé autentikus mint a többi zöldség. De érdemes kipróbálni. Én mindig így készítem el.


Egyébként ma pont ez volt az ebéd. :)

2013. jún. 11. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
Én paradicsomot, paprikát, uborkát, lilahagymát, és vöröshagymát szoktam bele tenni. Szerintem olyan húsból csináld amelyiket jobban szereted/szeretitek én a csirkemellet szeretem jobban. :)
2013. júl. 12. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Az igazi, autentikus gyros zsíros húsból készül, mint a tarja, vagy hasonlók.

Persze csirkemellből is lehet, de érdemes jól bezsírozni disznózsírral.

Korábban én is mindig sovány húsból csináltam, serpenyőben. Nem volt rossz, de sokszor kiszáradt, és mégse volt olyan igazi gyros-fílingje.

Aztán ráakadtam erre:

[link]

Megcsináltam, egyszerűen tökéletes.

Azóta se vagyok már hajlandó másképp csinálni :)

2013. júl. 27. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ó, a zöldségek lemaradtak, bocsánat:

paradicsom, hagyma (mostanában vörös, mert ugyanolyan csípős már a lila is, legalábbis itt mifelénk), kígyóuborka, jégsaláta, lilakáposzta

2013. júl. 27. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!