Sertés combból lehet rántott húst készíteni?
Persze, hogy lehet, szinte semmivel sem rosszabb, mint a karaj, csak sokkal olcsóbb.
Az egyetlen lényeges, hogy szálirányra merõlegesen szeld, ezt combnál nehezebb megállapítani, mint karajnál, de ha dióját kérsz, az nagyon szépen szeletelhetõ.
Klopfolni sem muszáj, fedõ meg kifejezetten fölösleges, csak alacsony hõfokon kell sütni, mint bármely rántott húst.
Köszönöm mindenkinek.
A hétvégére lesz, csak most szeletben lefagyasztottam a husit.
Sajna ez a szálirányos dolog nem tudom, hogy sikerült-e, de elég vékonyak lettek, az biztos.
Hát majd igyekszem. :o)
Pedig jól mondják.
Ha nem jól szelted, vagyis nem a szálirányba keresztbe, akkor bizony hiába is fogod klopfolni, visszaugrik a vastagsága.
Úgy képzeld el, mint amikor kezedben tartasz egy marék kaprot, vagy petrezselymet, akármit, és ha abból keresztbe szelsz, akkor szép apróra vágott zöldséged lesz, ha viszont szálára vágtad, az egész egyben marad, nem lesznek apró kis zöldségeid.
Így kell a combot is keresztbe szelned, akkor a rostokat vágtad rövidre, és szépen fogod tudni klopfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!