Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés csont nélküli combhúsbó...

Sertés csont nélküli combhúsból mit lehet készíteni? Rántott húsnak jó?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Az a lényege, hogy a hús rostjaira merőlegesen szeleteld, és akkor kiránthatod. Esetleg az inakat vágd át, hogy ne "ugorjon össze"sütés közben.
2011. dec. 5. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Pörkültet....
2011. dec. 5. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
brassói is finom belőle.
2011. dec. 5. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ledarálom, oszt adjad neki mexikói chilis bab.
2011. dec. 5. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

Attól függ milyen öreg a hús. Minnél öregebb cocából van, annál rágósabb. Általában az öreg hús pörköltnek való.

De van egy jó trükk:

ecetes tej!

Este felszeleteled, kiklopfolod a húst, és ecetes tejbe rakod, lefeded és éjszaka pihenteted a hűtőben. Másnap reggel vedd ki, mosd át a húst az ecetszag miatt, tedd törlőruhára.

Fűszerezd, rántsd. Finom omlós lesz!

2011. dec. 5. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
65%

ma már a cocák nem érik meg az agg kort:) nem éri meg etetni őket, így viszonylag fiatalon kerülnek "lapátra":)

szóval a comb jó rántani, de valóban könnyen összeugrik, és rágósabb, mint pl a lapocka.

a tejes -fokhagymás áztatás jó ötlet, de a tejben van annyi sav, amennyi elég a puhuláshoz.

vagy még tudom ajánlani a mustáros-borsos-vöröshagyma szeletes pácolást, isteni ízletes puha rántotthús lesz belőle. nem kell lemosni, csak a hagymát kell eltávolítani.

Menete. a besózot, egyhén kiklopfolt szeleteket bekenjük borsos mustárral mindekét oldalán és karikára vágott hagymával rétegesen lerakjuk.pár órát álljon így, de a legjobb, ha egy éjjelen át pácolódik.

2011. dec. 5. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet:

rántani

sütni egyben, megtűzdelve fokhagymával

pörköltnek

húsos káposztának

tarhonyás húsnak

brassói

borsos tokány

rizses hús

2011. dec. 5. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb. másfél-két ujjnyi vastagra leszeled, sózod, borsozod. Kizsírozott tepsibe teszed, körberakod hasáb-burgonyával, beborítod karikára szelt vöröshagymával. Kis vizet rá, alufóliával beborítod. Ha a husi puha, fólia le, pirosra sütöd. Jó étvágyat!
2011. dec. 5. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
rántani, hamis vadasnak, ledarálhatod,fasirtnak, egybe sül stefániának, borsos tokány,
2011. dec. 5. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

szeletekre vágva göngyölthús is lehet belőle,zsömlés-gombás töltelékkel, akár baconba tekerve is.

mindenképpen fólia alatt kell sütni, és kb egy óra után fólia nélkül befejezni a sütést.

2011. dec. 5. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!