Sertés csont nélküli combhúsból mit lehet készíteni? Rántott húsnak jó?
Attól függ milyen öreg a hús. Minnél öregebb cocából van, annál rágósabb. Általában az öreg hús pörköltnek való.
De van egy jó trükk:
ecetes tej!
Este felszeleteled, kiklopfolod a húst, és ecetes tejbe rakod, lefeded és éjszaka pihenteted a hűtőben. Másnap reggel vedd ki, mosd át a húst az ecetszag miatt, tedd törlőruhára.
Fűszerezd, rántsd. Finom omlós lesz!
ma már a cocák nem érik meg az agg kort:) nem éri meg etetni őket, így viszonylag fiatalon kerülnek "lapátra":)
szóval a comb jó rántani, de valóban könnyen összeugrik, és rágósabb, mint pl a lapocka.
a tejes -fokhagymás áztatás jó ötlet, de a tejben van annyi sav, amennyi elég a puhuláshoz.
vagy még tudom ajánlani a mustáros-borsos-vöröshagyma szeletes pácolást, isteni ízletes puha rántotthús lesz belőle. nem kell lemosni, csak a hagymát kell eltávolítani.
Menete. a besózot, egyhén kiklopfolt szeleteket bekenjük borsos mustárral mindekét oldalán és karikára vágott hagymával rétegesen lerakjuk.pár órát álljon így, de a legjobb, ha egy éjjelen át pácolódik.
Lehet:
rántani
sütni egyben, megtűzdelve fokhagymával
pörköltnek
húsos káposztának
tarhonyás húsnak
brassói
borsos tokány
rizses hús
szeletekre vágva göngyölthús is lehet belőle,zsömlés-gombás töltelékkel, akár baconba tekerve is.
mindenképpen fólia alatt kell sütni, és kb egy óra után fólia nélkül befejezni a sütést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!