Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek 50dkg sertés...

Mit süssek 50dkg sertés lapockából? (csont nélküli)

Figyelt kérdés

Hús terén nincs nagy fantáziám, de a család szereti, muszáj...


Elég ha kaja nevet írtok, de ha rövid elkészítési módot vagy különleges fűszerezési tippet, annak is nagyon örülnék!


Lehetőleg nem darabolnám szét, na de így egyben lehet mást, mint megsütni? Vagy mit kenjek rá? Ja, tejföl és tejszín kizárt, azt nem eszik...


Na köszönöm előre is...!


2011. aug. 21. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ha egyben sütöd nagyon kicsire összesül. azért ha ragaszkodsz hozzá, tűzdeld meg fokhagymával,borsozd, sózd, majorannázd be és fedő alatt bővebb zsíban süssed. finom pecsenyezsír marad utána.

de, ha van egy darab kolbász, azt ügyesen a közepébe dughatod, cérnával átkötöd, mint a kötözött sonkát, és úgy sütöd.

mindkét esetben egyszer-kétszer meg kell fordítani sütés közben, hogy körbe piruljon.

ja és először a zsírban körbeforgatod, míg egy kis színt kap, majd egy mindig egy pici vizet aláöntve fedő elatt puhára párolod.

2011. aug. 21. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Sózd, borsozd, szórd meg bőven köménymaggal és apróra vágott fokhagymával. Olajjal épp csak maszatolj be egy tepsit ( a húsból sok zsiradék fog kisülni, ez csak azért kell, hogy ne tapadjon le) és önts alá kb. egy deci vizet. Alufóliával lefedve süsd meg. Amikor már puha, fólia nélkül süsd pirosra a tetejét (kb.10 perc). Melegen is remek, de hidegen is szép, vékonyra tudod vágni, a pecsezsír pedig isteni friss kenyérrel és újhagymával vagy lilahagymával!
2011. aug. 21. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne olajban,csak zsirban süsd. Lapockabol nem fog szinte semmi zsir kisülni.
2011. aug. 21. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát igen, nagyjából így szoktam az ilyeneket, és épp ezt unom, hogy kicsire sül. De amit írt valaki, hogy fóliával takarni... Most szerintem megcsinálom úgy.


Akkor egyéb lehetőségek nem nagyon vannak egybensütésre?


És legközelebbre adnátok tippeket, hát akkor majd darabolok vagy szeletelek (utálok húst vágni :-)).


Szóval ti ha adott egy darab lapocka, mit csináltok legtöbbször belőle?

Köszi az eddigi válaszokat is!

2011. aug. 21. 09:15
 5/6 anonim válasza:
100%
Én lapockából brassóit szoktam csinálni, de persze ez csak akkor jó, ha van kedved darabolni. :-)
2011. aug. 21. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

fólia, vagy fedő mindegy... kicsire sül mindegyik alatt,pláne fél kilócska.

én szinte mindenre lapockát használok. megveszek egy nagyobb , legalább másfél-kétkilós darabot és otthon szétszedem.

minden dekáját hasznosítom. először is lezsírozom, a zsíros részeket apróra vágom és pl egy tokány alá zsírban kisütöm.a pörcöket kiszedem, és abban a zsírban folytatom tovább a főzést.

először megnézem a húst, hol van szép szeletelhető rész.

ekörül levágom a darabokat és a szépet felszeletelem rántotthúsnak, vagy valamilyen szelethúsnak.

a többit csíkokra vagy kockákra vágom, a csík tokány lesz, a kocka pörkölt, brassói, vagy raguleveles.

elgondolom, hogy mi lesz beleőle és aszerint porciózom adagokra és kis hungarocell tálcákra teszek mindent, lefolpackozom és egy öntapadós címkére ráírom, hogy mire való.

a legolcsóbb és a leggyorsabban elkészülő disznóhús.

fasírtnak is lapockát kérek, és az általam választottat

darálják le.

egyben megsütve szinte minden hús gazdaságtalan.

üdv.

2011. aug. 21. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!