Van 1 kg sertés karajom, csont nélkül, mit csináljak belőle? Receptet is kérnék, ha van. Köszi.
Dehogy csak rántott húsnak jó a karaj!
Az én kedvencem mostanában, hogy sózom, borsozom, picit elősütöm, majd tepsibe rakom, tetejére tölteléket púpozok (olyan, amit a húslevesbe is teszek, sima száraz kenyér, tojás, fűszer egyveleg,de akár májjal is készítheted, bár az macerásabb).
Ha van otthon sajt, akkor az megy a tetejére, de anélkül is finom.
Körberakom krumplival,pár fokhagymagerezdet dobok köré, lealufóliázom és sütőben megsütöm.
Mennyei!
Bakonyi sertés szelet. a szeletelt karajt besózom, lisztbe mártom és egy nagy serpenyőben kevés zsíron sütöm mindkét oldalát 4-4 percig. ha mind megvan, akkor vékonyan zsírozott tepsibe szedem, a lisztes pecsenyelevet
egy deci vízzel felöntöm, forralok rajta egyet és a húsra öntöm.lefóliázom,és kb 40 percig sütöm a sütűben.
ezalatt elkeszítem a gombaszószt. egy kis húsos szalonnát kisütök kevés zsíron, egy közepes hagymát finomra vágok , megdinsztelem. erre jön fél kiló gomba szeletelve, megsózva finoman a szalonna miatt, és fedő alatt puhára párolom.Borssal fűszerezem.
ha puha megszórom 2 fakanál liszttel egy csipet pirospaprikával (csak rózsaszín legyen) egy kis hidegvízzel jól elkeverem, hogy a lisztből szószos mártás legyen.
főzőtejszínnel vagy kikevert tejföllel dúsítom a végén azzal is összeforralva.
a kész mártásba teszem a közpen puhára sült húsokat.
nokedlivel szeretjük a legjobban, de kifőtt tésztával is finom, esetleg rizzsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!