Hogyan kell rántott húst készíteni?
Ha sertés-combot akarsz, akkor azt kb. fél cm-es vastagságra szeld, és úgy kezdd el klopfolni, stb. stb .
én mindig csak sertés karajt rántok, mert a comb nagyon száraz, kemény, a karaj jó puha. ujjnyi szeletekre vágom, egy kg karajból 15-17 szelet szokott kijönni. ki klopfolom, besózom, egy pici bors (külön.külön minden egyes szeletet. aztán kb 5-6 tojást felverek egy csipet sóval, és elkezdem panírozni, liszt, tojás, zsemlemorzsa. majd forró, bő majdnem egy liter olajban kisütöm.
holnap én is ezt fogok csinálni. nem nagy ördöngősség, menni fog :)
Leírom a tippemet, aztán majd döntesz.
Ha "első bálos" vagy, akkor mindenképpen a karajt javaslom, abból is a rövidet. Szeleteltesd fel az alkoholgőzös leheletű hentessel, csonttal együtt.
Ha szűz van rajta, azt előre vetesd le.(jó lesz másra is)
Sütésre disznózsírt javaslok, olajban is jó persze, de...
A szeleteket besózva klopfold olyan bő fél centisre, a rajta levő hártyát 2-3 helyen vágd át.(a csonttól és a vágástól nem ugrik össze sütéskor)
Liszt, tojás, morzsa, megint tojás,megint morzsa.
Hevíts zsírt egy serpenyőben addig, amíg a beleszórt néhány szem morzsa "pezsegni" kezd.Rakd bele szellősen a bepanírozott húsokat, és közepes tűzön süsd úgy, hogy közben 3-4-szer egy húsfogó segítségével megfordítod. magyarul ne süsd készre egyszerre az egyik felét.
A zsiradék legyen bő, de nem kell "úszni" benne a húsnak.
A kívánt aranybarna szín elérésekor szedd papírtörlőre, vagy csorgató rácsra a kész husit, és add az éhező nép elé.
A nehezebben szeletelhető (comb), és klopfolható(pl. tarja) valamint a csont nélküli karaj rántása, egyel magasabb kategóriájú felkészültséget igényel, ugyanúgy, mint a töltött bundázott húsok.
Majd referálj az eredményről, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!