Hány éves korotokban tanultatok meg főzni?
14 éves koromtól tanultam, ma már nem okoz gondot.
18/L
Húú hát már 4-5 évesen segítettem a nagyimnak . de persze akkor még csak mosd meg ,ezt ,vagy így öntsd ez vagy azt . aztán mindig elmondta ,hogy mit miért csinálunk . 10 éves voltam amikor az első paprikás krumplimat egyedül csináltam . Persze nem olyan volt mint a nagyié . inkább húsleves volt vagy lett volna ha nem krumpliból készül . De mindenki megette és megdicsértek : Ha akkor ott megaláznak szídnak . biztos elvették volna a kedvemet a konyhától . hálás vagyok ,hogy nem tették . nagyon szeretek főzni..
35/N
9 éves koromban, de tényleg addigra már kukta voltam, ha akartam, ha nem. mint a legnagyobb leánygyerek be voltam fogva rendesen. krumpli, zöldségpucolás, mosogatás-törölgetés. persze, akkor kemény idők voltak, muszáj volt, nem tiszta szívből tettem...
volt sok érdekes eset, volt, hogy ki is kaptam miatta, vagy valamilyen büntetés várt rám.
pl egy eset a sok közül.nyár volt, anyukám dolgozott. (sajnos akkor már nagyim meghalt ) fejtettbablevest kellett főznöm. reggel meg is főztem, berántottam, csak a csipetke volt hátra. gondoltam azt majd, mielőtt anyu hazaér gyorsan belefőzöm. közben kimentünk a tesóimmal a strandra. aztán rohanás haza, a bablevest felforraltam a kész csipetkét meg belezúdítottam és vártam, hogy majd nemsokára megfő.
persze azt már elfelejtettem, hogy azonnal meg kellene keverni, meg közben is, így egy hatalmas gombóccá állt össze.
hát anyukám, amikor kezdte kimerni, szépen nekem odatette a csipetkegombócot, hogy "edd meg, amit főztél"...
Végül nem kellett megennem, de soha nem tudom elfelejteni.
Mire 20 évesen férjhez mentem, már mondhatom, hogy jól tudtam főzni, a párom és anyósomék teljes megelégedésére.
De érdekes módon a sok muszájból végül is kialakult bennem a főzés megszeretése, az ízek kihozatala, az alkotás öröme is.
szerencsére ez mai napig tart, pedig már jó pár évtized elszállt felettem.
Mindenkit arra tudok csak biztatni, hogy érdemes megtanulni bármilyen korban, mert még hobbyszinten is sok örömet okozhat bárki saját magának és másoknak is egy-egy remek fogással.
Ma 18:03
"nagyon régóta-két éve- sütök, főzök"
Tündéri vagy, így tovább, jó feleség leszel!!!
Főzz mindig lélekkel, és kellő alázattal!
Én 18 évesen főztem életem első "ételét". Megették.
Aztán rám maradt, mint a szamárra a fül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!