Bevált, jó puha lángos receptet tudtok? Ma azt csinálnék vacsorára.
Figyelt kérdés
2013. júl. 10. 16:18
1/4 anonim válasza:
Kefires Lángos
1kg liszt 1 evő kanál só
3pohár kefir
2tojás sárgája
2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk
Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.
Ha teszel 3cl rumot a tésztájába akkor sütés közben nem szívja meg magát a lángos annyira az olajal ,és lágyabb lesz a kész lángos
2/4 anonim válasza:
ezt ma már nem lehet, de azért írom le, mert nagyon egyszerű:
½ kg liszt, ½ l tej, ½ cs élesztő, ½ dl tejföl, 1 ek. só
Kikeverjük fakanállal az egészet és letakarva nagy edényben a hűtőbe tesszük, másnaptól lehet sütni.
A hűtőben fog megkelni és másnaptól lisztes kézzel lehet a lángost szaggatni, és a hűtőben a nyers tészta 1-2 hétig is eláll. Én mindig annyit sütök ki, amennyi éppen kell.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindkettőt kipróbálom. Épp olyat akartam, amit lehet tárolni, és frissen kisütni.:)
2013. júl. 10. 17:57
4/4 anonim válasza:
Micsoda remek ötletet adtál nekem vacsira. Megyek csinálom a tésztáját gyorsan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!