Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől marad sokáig puha a...

Mitől marad sokáig puha a sajtos rúd?

Figyelt kérdés

Eddig én csak olyat csináltam, ettem másnál, ami frissen jó volt, de utána már nem igazán.

Viszont egy esküvőn olyat ettünk és még csomagoltak is belőle, ami eszméletlen finom volt. Falun szokás, hogy ezeket előre megsütik, így már ott sem volt friss valószínűleg, de az otthonit úgy elraktuk dobozba, hogy majdnem egy hét után került elő, de még akkor is isteni jó omlós finom rudacskák voltak, még a frissek se közelítették meg, amiket eddig ettem. Nem sok mindenkit ismertünk ott és fogalmunk sincs ki süthette. Mi lehet a titka?


2013. jún. 3. 22:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem, hogy raktak a liszt mellé összetört főtt burgonyát, így nehezebben szárad ki.
2013. jún. 3. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

garantált puha és omlós

2013. jún. 3. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Második, abban a receptben zsír van, eddig ez eszembe se jutott! Valószínűleg arrafelé sokan sütnek még mindig zsírral, valószínűleg akkor ez lesz a titka a hosszú omlósságnak! Köszönöm, még a héten megsütöm!
2013. jún. 3. 23:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Megerősíthetem, hogy a zsírtól sokkal tovább omlós-ropogós marad a sajtos rúd. nekem is nagyon hanonló receptem van, de abba ecet és hidegvíz is kell. szépen megemelkedik az ecettől. ha akarod szívesen leírom a pontos mennyiségeket is. nálunk is nagyon kelendő, de dupla adagban kell sütni, mert egy adagból nem marad másnapra:)
2013. jún. 4. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves harmadik leírhatod, nálunk a kevésbé finomak is nagyon kelendőek voltak, így a dupla adag nálunk is elkél, legfeljebb nem egy fajtából csinálok kétszer annyit, hanem kipróbálok több félét. Ha egyszerre megcsinálom még összehasonlítani is könnyebb. :)
2013. jún. 4. 10:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Írom is :)

Sós-sajtos ropogós (sokáig eláll )

az alapadag:

30 deka liszt, 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt (bele a tésztába )plusz reszelt sajt a szóráshoz, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, 1 teáskanál só, de ez lehet több is ízlés szerint. felvert egész tojás csak a lekenéshez.

a zsírt a liszttel elmorzsáljuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

kb egy órát pihentetjük, majd kb másfél centisre nyújtjuk.

lekenjük tojással, megszórjuk sajttal (de lehet köménnyel, szezámmaggal is ) és derelyevágóval csíkokra vágjuk.

én még ezeket darabolni szoktam 5-6 centis darabokra.

sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymáshoz. előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. hamar sül !

Nekünk nagyon ízlik, kirándulásokra is ezt sütöm, mert ropogós porhanyós marad, nem szívósodik meg.

remélem nektek is ízleni fog :)

üdv.

2013. jún. 4. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. jún. 4. 18:26
 8/8 anonim ***** válasza:
.
2019. ápr. 18. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!