Mitől marad sokáig puha a sajtos rúd?
Eddig én csak olyat csináltam, ettem másnál, ami frissen jó volt, de utána már nem igazán.
Viszont egy esküvőn olyat ettünk és még csomagoltak is belőle, ami eszméletlen finom volt. Falun szokás, hogy ezeket előre megsütik, így már ott sem volt friss valószínűleg, de az otthonit úgy elraktuk dobozba, hogy majdnem egy hét után került elő, de még akkor is isteni jó omlós finom rudacskák voltak, még a frissek se közelítették meg, amiket eddig ettem. Nem sok mindenkit ismertünk ott és fogalmunk sincs ki süthette. Mi lehet a titka?
Írom is :)
Sós-sajtos ropogós (sokáig eláll )
az alapadag:
30 deka liszt, 20 deka zsír, 10 deka reszeltsajt (bele a tésztába )plusz reszelt sajt a szóráshoz, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, 1 teáskanál só, de ez lehet több is ízlés szerint. felvert egész tojás csak a lekenéshez.
a zsírt a liszttel elmorzsáljuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
kb egy órát pihentetjük, majd kb másfél centisre nyújtjuk.
lekenjük tojással, megszórjuk sajttal (de lehet köménnyel, szezámmaggal is ) és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
én még ezeket darabolni szoktam 5-6 centis darabokra.
sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymáshoz. előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. hamar sül !
Nekünk nagyon ízlik, kirándulásokra is ezt sütöm, mert ropogós porhanyós marad, nem szívósodik meg.
remélem nektek is ízleni fog :)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!