Írnátok nekem olyan apróra szaggatott-lehet hajtogatott is-sajtos pogi receptet, ami másnap is jó puha marad?
Ez a kefíres pogi nagyon isteni és még akár 1 hét múlva is puha, bár addig szerintem nem kell majd tartogatni, nálunk mindig hamar elfogy, mert tényleg nagyon fincsi!
Hv.: 3 tojás sárgája, 2 doboz kefír, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál só(én 2 ek. cukrot és 2 ek. sót teszek bele), 5 dkg élesztő, 1 kg liszt, 0,5 kg margarin
A kefírt felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót és a kefíres masszát. Jól összegyúrjuk és negyed óra múlva újra összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, szórunk rá reszelt sajtot és kiszaggatjuk. 1 órát hagyjuk meleg helyen kelni a recept szerint, de én nem szoktam, hanem egyből sütöm és szépen feljön sütés közben. Próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!