Van jól bevált, nagyon puha sajtos pogácsa recepted?
Duplán sajtos pogácsa Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg
puha langyos Rama, 2 dl tejföl(én
fele tejföl fele sűrű natúr joghurt
keverékét használtam), 3 dkg
élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt(a
tésztába), 2 teáskanál só. A tetejére: 2 tojássárgája és reszelt
sajt(füstölt és trappista keveréke) Összegyúrjuk a hozzávalókat!Nem
kell keleszteni!Szép könnyű tészta
lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtj
uk és pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe
pakolgatjuk egymástól 2 cm- re,tetejét tojássárgájával megkenjük
és reszelt sajttal
megszórjuk.Előmelegíttet sütőben
arany színűre sütjük.(kb 15-20
perc)-attól függ kinek milyen sütője
van. Langyosan ,hidegen egyaránt finom! Jó étvágyat!
PUHA SAJTOS
kb . közepes szagatóval 40db ..
Hozzávalók
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
1 kávés kanál só
2db kocka ráma
1tojássárgája
Kevés tejföl
1 evő kanál zsír
15-20dkg reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.
A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:
Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:
170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.
Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, sütőböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /
3 napig puha marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!