Leírod nekem az általad bevált pogácsa vagy sajtos rúd receptjét?
Pogácsa:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 egész tojás
15 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 felvert tojás
5 dkg reszelt sajt
A puha margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a tejfölt és az élesztős tejet is hozzáadjuk a liszthez, jól összegyúrjuk, pár percig dagasztjuk. 30-40 percet pihentetjük. Kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt felével, félbehajtjuk. Megint megszórjuk sajttal, félbehajtjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Nagyon finom, pihe-puha pogácsa! Én nem mindig hajtogatom, van amikor csak belegyúrom a tésztájába a 15 dkg reszelt sajtot, de sokszor volt úgy is, hogy teljesen kihagytam a sajtot belőle, csak a tetejére szórtam rá azt az 5 dkg-ot. Így is, úgy is nagyon finom!
Első, egyetértek: a legjobb. legegyszerűbb recept a világon, és eddig mindig sikert arattam vele!!!
(most szilveszterkor volt a legjobb, nagy asztaltársaság, egyik csaj sütött valami hiper-szuper rágcsát, én meg vittem a pogit, hát, mindenki azt ette, és csak akkor nyúltak a csilli-villi-hez, amikor az enyém elfogyott - még a zenész is kért belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!