Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jól rizst főzni,...

Hogy kell jól rizst főzni, nekem túl puha lesz és összeáll?

Figyelt kérdés

2013. jún. 8. 21:25
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
A rizst kevés zsiradékot kezdd el sütni (lángelosztón), amig üveges szine lesz, akkor önts rá kétszer annyi vizet, mint amennyi a rizs (1 bögre rizs-2 bögre viz, de mindegy, mivel méred, a fontos, hogy ugyanazzal legyen a kétszeres viz is kimérve), teszel bele sót (meg ha akarsz, egyéb füszert), megvárod, amig rendesen felforr, akkor letakarod, elzárod alatta a tüzet és vársz kb fél órát, mire beszivja a levét. Közben kevergetni nem szabad, mert attól áll egybe össze.
2013. jún. 8. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. jún. 8. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
pont ezt akartam javasolni, hogy előtte pirítsd meg, én úgy szoktam.
2013. jún. 8. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Bocs hogy beleszólok, mielőtt pirítom, megmosom? És akkor úgy vizesen pirítom? Nekem is mindig összeáll, gusztustalan. Sosem sikerül olyan pörgősre.
2013. jún. 8. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Elötte nem kell megmosni.

Ha megfözöd, akkor már semmiféle fertözést nem kaphat töle senki, ezért értelmetlen elött megmosni.


De ha feltétlen ragaszkodsz ehhez, akkor elöször mosd meg, utána száritsd meg egészen és csak utána kezdd el piritani.

2013. jún. 8. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
67%
Értem, köszönöm. Akkor úgy ahogy van a zacskóban, kiöntöm, és pirítom. Eddig mindig megmostam, és rögtön pirítottam is.
2013. jún. 8. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
én sem szoktam megmosni.
2013. jún. 8. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én így szoktam, gyors egyszerű, kisgyerek mellett is elkészíthető :D

Felteszek egy nagy lábasban vizet melegedni, teszek bele sót, amikor már bugyog, akkor beleöntöm a kívánt mennyiségű rizst, amikor puhára megfőtt, akkor leszűröm, és csapvízzel leöblítem.


Biztos nem ez a normális főzési módszer, de én így szeretem, nem tapadnak össze a rizsszemek :)

2013. jún. 9. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A keményítőtől lesz olyan ragacsos. Vagy lemosod róla vagy lepirítod főzés előtt. Én olcsó spar-os rizst veszek, annál csak akkor lesz szép, ha lemosom pirítás előtt....:D
2013. jún. 12. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!