Miért lesz mindig kemény a resztelt májam? Hogyan készítsem el, hogy puha legyen?
Hiába főzöm 10 percig, és csak miután a gázt elzártam utána sózom és borsózom,soha nem lesz omlós.
Lehet az a baj, hogy kis vizet is öntök alá?Fedő szükséges rá?
A májat NEM fözni, hanem sütni kell!!!
A forró zsirba teszed a feldarabolt májat, erös tüzön sütöd pár percig - csak amig kanállal megnyomva elveszit a rugalmasságát -, fedö nem kell rá. Csak a tányérok sózd.
Ha hagymásan csinálod, akor elöször süsd meg a hagymát, és erre tedd a májat. Sütés közben füszerezheted borssal, majorannával, ha paprikát is akarsz rá, akkor azt csak akkor, ha mát levetted a tüzröl, különben könnyen megég.
Lapos, nagy edényben készitsd, hogy ne hütse le a zsirt a máj és ne engedjen levet, mert akkor is kemény lesz. Viz nem kell rá.
Ahogyan én készítem:
szálára vágott vöröshagymát dinsztelek, belerakom a májat, borsot, szerecsendiót, átforgatom fehéredésig, majd rá a törtpaprika és rögtön felengedem. Annyi vizet öntök rá, hogy ne teljesen, csak majdnem lepje el. Ha felforrt, visszaveszem a lángot takarékra, és gyakorlatilag ott állok mellette és kavargatom, hogy lehetőleg minden darab kerüljön le egy időre a lábas aljára is, ne csak a tetején főjön.
Nem az órát nézem, hanem azt, kb. már 5-6 perc múltával, hogy ha beleszúrok a májba, ahol vastagabb, vagy fakanállal elvágom, a közepe véres-e még. Amikor azt látom, hogy már nem folyik belőle véres lé, abban a percben zárom el alatta. Csak tányérban sózzuk!!!!
Ezzel a módszerrel nekem mindig puha, omlós lesz a máj. Persze volt már, hogy öreg marha-májat kaptam az üzletben, abból ne csodálkozz, nem lesz olyan, mint a gyenge csibe-májból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!