Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kacsa májat, hogyan készítse...

A kacsa májat, hogyan készítsem el, hogy finom puha legyen. Jelenleg fagyasztva van, ki olvasszam előtte?

Figyelt kérdés
2009. márc. 19. 15:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden fagyasztott húst ki kell olvasztani főzés előtt.

Én cserépedényben (de egy fedeles lábas is megteszi) kacsazsírban almával és rozmaringággal, fokhagymával szoktam sütőben sütni

2009. márc. 19. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
pástétomnak tuti puha lesz
2009. márc. 19. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én így készítem, nagyon jó.

1 lábast kibélelek kacsaháj - v. libaháj - darabokkal, belefektetem a májat és ismét lefedem hájjal és az egészet leöntöm 1 húsleves kockából készített "húslevessel" csak annyit,hogy ellepje, beledobok egy kis gerezd fokhagymát és lefedve a máj nagyságától függően 20-40 percig lassan forralom. Sütőpróbát csinálok, hegyes eszközzel kicsit megszúrom, ha már nem jön vér belőle, akkor a májat kiveszem, tálra teszem, a visszamaradt levét élénk tűzön, fedő nélkül addig forralom, míg zsírjára nem sült, és a benne lévő liba v. kacsaháj pirulni nem kezd. Ekkor a tűzről leveszem pár pillanat múlva egy késhegynyi pirospaprikát keverek bele és levesszűrőn keresztül a májra szűröm. Hűvös helyen hagyom megdermedni.

2009. ápr. 28. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!