A kacsa májat, hogyan készítsem el, hogy finom puha legyen. Jelenleg fagyasztva van, ki olvasszam előtte?
Minden fagyasztott húst ki kell olvasztani főzés előtt.
Én cserépedényben (de egy fedeles lábas is megteszi) kacsazsírban almával és rozmaringággal, fokhagymával szoktam sütőben sütni
Én így készítem, nagyon jó.
1 lábast kibélelek kacsaháj - v. libaháj - darabokkal, belefektetem a májat és ismét lefedem hájjal és az egészet leöntöm 1 húsleves kockából készített "húslevessel" csak annyit,hogy ellepje, beledobok egy kis gerezd fokhagymát és lefedve a máj nagyságától függően 20-40 percig lassan forralom. Sütőpróbát csinálok, hegyes eszközzel kicsit megszúrom, ha már nem jön vér belőle, akkor a májat kiveszem, tálra teszem, a visszamaradt levét élénk tűzön, fedő nélkül addig forralom, míg zsírjára nem sült, és a benne lévő liba v. kacsaháj pirulni nem kezd. Ekkor a tűzről leveszem pár pillanat múlva egy késhegynyi pirospaprikát keverek bele és levesszűrőn keresztül a májra szűröm. Hűvös helyen hagyom megdermedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!