Krumplistészta nagyon rossz hagyma nélkül?
Endless - milyen térítésre gondolsz? Csak láttam a tésztás kérdést, és lényegében érdeklődni jöttem.
Kérdező - hogy 5 főre? Az több, nyilván. Újra mondom: mennyit szántok kajára? A legolcsóbb étel a belsőségek és a zöldségek. Ezekben vannak hasznos tápanyagok, érdemes megenni őket. Tésztában, krumpliban nincs, csak lassú lepusztulás, max. vegetálás érhetők el velük.
Én is igyekszem olcsón kijönni kajával, de megtanultam hogy ha bármi célom is van még az életben, akkor nem szabad leadni krumplistészta szintre, mert az majdnem olyan mintha nem ennénk.
Például ha olyan hülyeségre költesz mint joghurt, abból a pénzből már lehetne valamennyi húst venni. 100 forint: 25 deka csirkeszív. Mit adok a gyerekemnek joghurtot (semmi hasznosat, de a betegségeit kezdjük alapozni nass kajával) vagy húst?
Inkább úgy látom te térítesz, ha már ezt a szót használtad. Magadat téríted hogy normális ételre nem futná, de a joghurtot azt mégis megveszed. Jaaaa.. így könnyű. Kösz hogy leszólod az egyetlen embert aki segíteni akar, jó tanáccsal szolgálna. Szerintem szeretek veled egy országban élni.
" Kösz hogy leszólod az egyetlen embert aki segíteni akar"
Csak kár, hogy ő a krumplistészta hozzávalóiról kérdezett, és nem említette egy szóval sem, hogy kíváncsi lenne az offolós agybajodra.
köszi a válaszokat, közben el is készültem, bár picit túlpaprikáztam - valami ipari paprikát tettem bele :))
a táplálkozásharcos felhasználó kommentjére nem is reagálok. egyébként nővérem szakképzett dietetikus(eü főiskola), de köszi a felvilágosítást.
TaplalkozasHarcmuves nem értem mi a bajod itt annyira vered magad hát kíváncsi lennék h hogy nézel ki! Egyébként meg megvan már rólad a véleményem mert hogy szoktam nézni a kommentjeidet hát őszintén szólva te csak akarsz okos lenni!
Amúgy meg ha értelmes választ nem tudsz adni a kérdésre akkor nem értem h minek írsz csak is azért írsz hogy bele tudj valamibe kötni!
Elnézést, hogy lelkekbe tiportam.
Most már sajnálom, mert elszomorít hogy ilyen határozottan látnom kell: a rohadt sok betegségektől szenvedő magyar nép átlagos, véletlenszerű emberei (akik most itt írtak) egyrészt semmit sem konyítanak táplálkozás egészségügyhöz, másrészt olyan zárkózottak vagytok hogy ha betegek lesztek akkor sem lehet majd rajtatok igazán segíteni.
Annak jobban örültem volna ha csak annyit látok hogy a tészta és a krumpli olcsó, más étel drága. Ezt megértem, sajnálom, ezzel a problémával sokan küzdünk/ és próbálunk rá megoldást találni (csirkemáj akció a teszkóban: fél kg 200 ft)
De.. nekem sajnos számos bizonyítékom van ami alapján feltételezni kell, hogy krónikus betegségek (elhízás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, metabolikus szindróma, ízületi gyulladások, autoimmun betegségek) várhatnak rátok, amik akkor tudnak meggyógyulni amikor a krumplistésztához hasonló kategóriájú ételeket huzamos időre elhagyjátok : /
Aki kíváncsi hogy nézek ki. Mégis hogy néznék ki? Le fogom lőni.. a poént: földig ér a lábam. Mégis mit vártál? Vagy legyek elhízott.. Elhízott húsevő? Talán legyen 3. kezem? Vagy legyek sápadt, gyenge és törékeny? A fazt, ember vagyok, úgy nézek ki mint egy ember. Én miért nem vagyok kíváncsi másokra.. tudom milyenek mások, tudom mennyi elhízott van, és tudom hogy a gabonaevőknél ha bőralatti zsírosodás nincs, el lehet menni kivizsgálni a zsigeri zsírosodást. Merthogy az úgysem látszik, én tudom hogy sok embernél mégis jelen van.
Tök egészséges vagyok,rendszeres véradó,mozgok megfelelően,na de pl kondi után ha nem pl.tésztát,húst ennék hanem mondjuk salátát meg a többi vackot hát megnézném magam.
Akk szted mit együnk ami megfelelő energiát ad?hmm?
Hát erre van pl.a tészta.
Dehogy erre van a tészta, a tészta csak névleg ad energiát. Cukor, keményítő. Hús és zsír ad energiát.
Úgy csinálsz mintha csak neked lenne energiád, mert felvágsz a tésztaevéssel. Persze növénytermesztés előtt meg nem volt sok erejük az embereknek mert nem ettek keményítőt. Nem tudtak levadászni egy állatot mert fáradtak voltak tészta nélkül :D
Ezek az elképzelések..
Miről beszélünk, szerintem én egyedül vagyok itt képzett, azon gondolkozom hogy a többiek.. mire fel vitázunk, ha nincs képzettségük csak szubjektív meglátások?
A tészta addig ad energiát: amíg valaki fiatal, és nem alakul még ki inzulinrezisztenciája. Amint ez kialakul, öregszik kicsit, romlik a fiatalkori lendület (és egészség) úgy azonnal megy a gyors ch a zsírdepókba, na ez pont nem a fittség és életerő.
Szemléletes példa: evés utáni kóma. Ugye, aligha szalonna vagy sonka, kolbász vagy salátaevés után alszik be az ember. Hanem valami olyan étel után ami a vércukorszintünket bolygókörüli pályára emeli. Na ezek az általában olcsó szénhidrátok. Ezekre nem kifogás az edzés. A szegénység mondhatni az, sajnos báár.. sokszor a szegény emberek is azért esznek ilyeneket mert mellette kell a pénz dohányra, alkoholra vagy éppen valami joghurtra, ezért nem marad párszáz forint valami húsra, sokszor ezért van a sok-sok tészta és kenyér, tapasztalatom szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!