Egy kapros-hagymás-túrósgombóc nevét és receptjét keresem!?
Egy műsorban láttam hogy kapros túrót kevernek üvegesre párolt hagymával össze, amit kis kockákra vágott kinyújtott tésztába adagoltak, a tészta széleit összenyomkodták és ment a forrásban lévô vízbe.
Mi a neve ennek? Receptet tudtok hozzá?
Kapros-túrós ravioli
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 3 tojás, csipetnyi só, 30 dkg túró, 1 kisebb tojás, só, vagy cukor, zöldkapor, tejföl.
A lisztből, az egész tojásokból a sóval és annyi langyos vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, rétestésztát gyúrunk. Nyújtsuk ki vékonyra, és vágjuk kockákra, vagy szaggassuk ki pogácsaszaggatóval. Tojásfehérjével be kell kenni a széleit.
Ezután a túrót törjük össze, adjuk hozzá a tojást, a cukrot/sót, és az apróra vágott kaprot.
Azonnal töltsük meg vele a raviolikat (derelye),majd kettéhajtva egy villával nyomkodjuk le a széleit.
Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd leszűrve olvasztott vajjal locsoljuk meg, tejfölözve, kaporral megszórva forrón kínáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!