Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok segíteni? Egy csokikr...

Tudnátok segíteni? Egy csokikrém receptjét keresem!

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a mamámmal csináltam egyszer ezt a krémet. Sajnos, azóta már nincs köztünk a mamám, a receptre viszont nem emlékszem.... Amire biztosan emlékszem hogy tejben kellett (a gáz felett) elkevernem a lisztet csomómentesre és kakaó, cukor volt hozzáöntve. Lehet h még volt hozzá más is,de én ezekre emlékszem. Ami még lényeges h nem kellett semmit sem kimérni, elég volt az evőkanál is + ha jól emlékszem külön nem kellett semmit sem kikeverni, mindig csak hozzáadtuk a hozzávalókat. Remélem tudtok segíteni!
2013. jún. 20. 23:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy olvastam leginkább a házi pudingra emlékeztet amit anyukám csinált mikor nem volt pudingpor, amibe kellett liszt, tej, tojás, cukor, vanilliás cukor/kakaó.Lehet ez az amire te gondolsz csak ez egy tojással több. :)
2013. jún. 21. 00:28
 2/4 anonim ***** válasza:

"Hozzávalók:

8 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

3 evőkanál kakaó

1 liter tej

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Először a por állagú alapanyagokat keverem össze, majd fokozatosan adagolom hozzá a tejet. Csomómentesre keverem, és addig főzöm kis lángon, amíg besűrűsödik. Süteményekbe is finom, de önmagában is fogyasztható, ha csempészünk bele némi magozott meggyet vagy rumaromát ízlés szerint (ilyenkor hűtve fogyasztjuk). :)"

2013. jún. 21. 05:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Utolsóhoz még hozzátenném,hogy amikor besűrűsödik egy kis vajat lehet bele keverni. Mi ilyet teszünk a csokitortába,főzött csokikrém. Legjobb. :)
2013. jún. 21. 07:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Tök jó ez az idézet:) és a kieg. is stimmel utána.
2013. jún. 21. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!