Májast, kenőmájast, májkrémet csirke vagy sertésmájból hogy készítsek?
Figyelt kérdés
Tudnátok néhány finom, kipróbált receptet?#májkrém #kenőmájas házilag
2013. jún. 1. 15:01
1/5 anonim válasza:
Én a csirkemájat jobban szeretem. Zsiron sok hagymát piritok, és átsütöm rajta a májat. Sóval, borssal, sok majorannával izesitem, és ledarálom. Lehet darálni bele még egy kis szalonnát is. Főtt tojással is finom. Teljesen sima kenőmájast otthon nem tudsz késziteni, mert az pépesitve van. De nem muszáj ledarálni sem, akkor is finom a máj sütve.
2/5 anonim válasza:
Ha szinte azonnali fogyasztásra, akkor én is a csirkemájból készíteném. Könnyebb, finomabb, mint a sertés.
Viszont amikor bélbe töltik disznóöléskor, előtte megabálják, szalonnával összedarálva, alaposan befűszerezve töltik a disznó belébe, és utána még esetleg egy kicsit füstön meg is csapatják, szóval olyankor csak a sertésmájból készítik.
3/5 anonim válasza:
2-es vagyok:
Szóval akár sertés, akár csirke:
először megabáljuk, szalonnával összedaráljuk, dinsztelt hagymával összesütjük. Ezáltal az esetlegesen benne maradt víz kisül belőle. Közben lehet sózni, fűszerezni ízlés szerint.
És ha akarod, ebben az állapotában mehet a bélbe, vagy teheted úgy a hűtőbe, hogy lehetőleg lezárt dobozban, üvegben, minél kevesebb szabad levegő érje.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak hűtőbe teszem, nem töltöm bélbe.
2013. jún. 1. 16:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!