Csirke combra recept ami szószos?
Ha megsütöd natúr, és a köret főtt/párolt rizs: ahhoz készíthetsz akár sajtmártást, akár fokhagymás-tejfölöst, vagy milánóit vagy valami lecsós-alapot, ízlés szerint. A rizs attól kezdve nem lesz folytós, és a husinak is megadja az alapízt.
Szeretem az ilyen variációkat!
Ha szereted a gombát, akkor egy remek gombaszószt is készíthetsz mellé.
Egy kisebb hagymát zsiradékon megpárolsz, majd ráteszed a szeletelt gombát. azonnal sózod. kevergetve puhára párolod, majd rászórsz egy kis lisztet, amivel elkevered.
Egy kis hidegvízzel továbbkevered, míg a liszt feloldódik, de még sűrűn vonja be a gombát. ekkor lehet főzőtejszínnel, vagy tejföllel dúsítani, és szósz/mártás sűrűségűre beállítani.
fűszerezés ízlés szerint lehet bors, majoranna, bazsalikom, zöldpetrezselyem... stb.
ha egy kis mustárt is teszel bele, akkor egy kellemesen savanykás , pikáns gombamártásod lesz.mennyiséget nem írtam, mert nem tudom mennyi húshoz szeretnéd.
Ha a rizst választod köretnek, mártásokkal , valóban nem lesz foJtós.
2-es vagyok!
* folytós = fojtós
bocsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!