Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg tudok sütni puhára,...

Meg tudok sütni puhára, ropogósra egy magasabb lábasban, tűzhelyen, vagy szabadtéri tűzön forró olajban, ami ellep mondjuk egy sózott egész galambot, vagy nagyobb csirke combokat víz hozzáadása nélkül?

Figyelt kérdés
hússütés
2013. máj. 26. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Leírom ide is: Kiszárad mint a teveszar.


Ez kb ugyanaz, mint amit az előző kérdésedhez írtam, csak tömörebben. :)

2013. máj. 26. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, jót mosolyogtam a teveszaron! Azért kérdeztem, mert egy (lepusztult tanya) tanyasi hevenyészett partin? vettem részt ismeretlenül, véletlenül, ahol életem egyik legjobb sült csirkecombjából ettem. Csak azt láttam, hogy kb. kettő 50-60 cm-es bontott tégla oszlop között tűzrakás volt. A téglaoszlopokra egy szedett-vedett formátlan szélű vaslemez volt felrakva. Erre egy 5-10 literes lábasban, olajban, fedő alatt sok csirkecomb és néhány galamb? fedő alatt sült. Láttam, mikor a fiatal hölgy egy hosszú nyelű húsvillával néha fogatta a rengeteg húst, majd vissza a fedő. A végeredmény isteni volt! Vizet nem láttam, hogy öntött volna bele.
2013. máj. 26. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Viszont ilyen nagy mennyiségben másabb, mint 2 cs, comb egy gyári tepsiben.

Egyrészt egy vastag aljú vas edény annyira eloszlatja a hőt, hogy teljesen másképp sül az étel, egyáltalán nem éget.

Másrészt ha egyszerre sütsz pl 20 cs.combot, az rengeteg vizet kiereszt magából!

Ezt egy alufóliával letakart tepsivel is kipróbálhatod, rendesen el kezded sütni a húst, olajjal, vízzel, és a végére több víz lesz benne, mint az elején.


Olyan módon, hogy nagyon bő olajban itt-ott úszkálnak a cs combok, letakaratlanul, (tehát klasszikusan bő zsiradékban) nem hiszem, hogy jó eredményt kapnál.


Ha viszont annyi combot raksz a tepsibe, amennyi csak belefér, az nem bő zsiradékban sütés, mert az olaj csak azért lepi el, mert kiszorítja az olajat a hús.

És ha még le is takarod, akkor abból a sok húsból kifolyó nedvesség nagyon is jelentős mennyiségű, és ugyanúgy párolódik a hús, mint ha sütőben sütnéd.

Le merem fogadni, hogy mire felpuhult a hús, a tepsiben legalább annyi húsnedv volt, mint olaj.

Utána lehet, hogy elpárologtatták, hogy pirultabb legyen, de hogy közben nem kevés lé volt alatta, az biztos.

2013. máj. 26. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Persze, minden mosott húsnak van valamennyi víztartalma, márpedig, meg kellett pucolni. No meg anélkül is van a húsokban.

A födő alatt gőz képződik, és persze, hogy az elegendő ahhoz, hogy a husi átpuhuljon.

Ahogy az előbbiekben is írták, a mennyiség sem mindegy, mert teljesen más, ha egyszerre 10-et sütsz, mint pl. 2 db-ot!

2013. máj. 26. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, ha elmélkedne az ember egy kicsit a dolgokon, lehet, hogy előbb-utóbb rájönne a turpisságokra! De így egyszerűbb volt, és már akár gyakorlás nélkül is bele mernék vágni egy ilyen szabadtéri sütésbe, mert az érvek nagyon meggyőzőek és egyszerűek voltak.
2013. máj. 27. 19:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Többek között sóval, vagy só tartalmú fűszerrel (delikát, vagy grill fűszer keverékek) kell befűszerezni a combokat.

A só vízelvonó hatású, elősegíti, hogy egy kicsit "megereszkedjen" a hús.

Nem sokkal a sütés előtt, mert akkor a kifolyó húsnedv veszendőbe megy.

2013. máj. 27. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!