Miért ég oda a tócsim? (macok, lapcsánka, lepcsánka, recsege, lapótya, matutka, tócsni, toksa, cicege, gánica, matutka, krumliprósza, )
Bocsi, a sok felsorolás miatt de nem tudom ki, hogy ismeri.
Ahány ház annyi szokás :D
Mi lehet az oka annak, hogy odaég ?
- az edény ? (nincs teflonos serpenyőm)
- olaj mennyisége ?
Mennyi olajat tegyek bele ?
sok olaj kell bele
de ezt nem tudtad magadtól kitalálni?
15 vagyok :)
Köszönöm MINDENKI válaszát :)
Igazából, már 3x-csináltam ilyet vagyis legalábbis próbáltam.
Nem vagyok egy konyhatündér, de szerencsétlennek érzem magam amiatt hogy nem sikerült eddig sosem , úgy mint anyának. De majd belejövök. :D remélem, mert nem anyával szeretnék élni 40 éves koromíg :)))
Most akkor megpróbálom több olajjal, :)
Kb annyi kell hozzá, hogy ne lepje el teljesen a tetjét is ?
igen el kell, hogy lepje a z olaj, és forró legyen.
ahogy beleteszed, rögtön nyúlj alá egy lapáttal, hogy nem szívja oda. pár perc múlva fordítsd meg, majd addig forgasd, míg szép piroskás lesz.papírtörlőre szedd, hogy a felesleges olajat felszívhassa.
Nagyon szépen köszönöm :)
Már reszelem a krumplit :)
Majd megírom milyen lett .
Olajból én nem szeretek olyan nagyon sokat tenni, ilyen "félbő" zsiradékban sütöm. Tehát épphogy nem lepi el, olyan 1 cm olajban sütöm.
Így könnyebb szétteríteni, mint ha nagyon sok olaj lenne.
Amúgy 3 csepp olajban is meg lehet sütni, csak úgy nem olyan ropogós, hanem inkább puhább. Úgy nem szeretem magában, azt olyankor szoktam csinálni, mikor nagy palacsinta méretű lepényeket csinálok belőle, húst (pl brassóit) teszek bele, és rá még egy réteg lepény, és az a köret.
A lényeg, hogy minél kevesebb az olaj, annál jobb, ha vastagabb aljú az edény, és annál lassabban kell sütni.
Ha annyi olajban sütöd, hogy nem úszkál benne, hanem leér az edény aljára, akkor is nagy előny, ha vastagabb az edény alja.
Ha ilyen nagyon vékony lemez serpenyő, akkor ahol a láng éri, ott odaég a tócsni.
Ha ilyen a serpenyőd, tegyél alá egy vas lemezt. Az eloszlatja a hőt.
én lapcsánkának ismerem,a tócsni nálam a dödöle =tört krumpli hagymás zsírral kiszedve és megsüte sütőben,sajttal)
szerintem az olaj mennyisége lehet a gond.az a lényeg,h ellepje.
Köszönöm a válaszokat, de ez sem lett valami húuude jó :(
Inkább nem pazarlok :D kemény lett, de azért megettem, az íze miatt :D
Nekem ez olyan mint,hogy Másoknak a piskóta sütés a nehéz, (nem jön össze)nekem ez = a tócsni. :)
én serpenyőben sütöm (teflonosban) és annyi olajat teszek alá, hogy mindenhol legyen kb 3-4 mm olaj. a lényeg, hogy ne süsd túl hirtelen (szerintem ezt rontod el) mert akkor megég, és kemény lesz, és nem fini ropogós.
lehet, hogy magát a tócsit sem kevered már ki jól. én kb 3/4 kg krumplihoz teszek egy kefírt, sok sót és annyi lisztet, hogy olyan jó kanalazható állagú legyen.
de ez az az étel, amit mindenki máshogy csinál és ismer. és tócsinak ismerem, és laposan, viszonylag kevés olajban sütve. van aki pufira süti bő olajban, mint a rántotthúst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!