Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondana valaki egy jó gánica...

Mondana valaki egy jó gánica receptet?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm :)
2011. dec. 20. 18:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam csinálni, hogy fejenként két szem krumplit felkarikázok jó vékonyra, felrakom annyi sós vízben, hogy ellepje, és addig főzöm, amíg kb. a 2/3-áig ér már csak a víz. Ekkor a robotgép dagasztókarjával összedolgozom annyi liszttel, hogy egy jó kemény tészta legyen belőle (közben összetörődik a krumpli, de ha nagyon szeretsz mosogatni, akkor előtte áttörheted). Ezután olajban kissé megpirítok fejenként egy fej hagymát, majd beleöntöm a tésztát és megsütöm úgy, mint a császármorzsát. Két ponton lehet elrontani, ha túl kevés a liszt és ha túl sok az olaj, amúgy egyszerűen elkészíthető, gyors és tökéletes. Annyit szoktam még gyorsítani, hogy amíg a krumpli fő, felvágom a hagymát, felrakom pirítani, és amíg a krumplit dolgozom össze a liszttel, megpirul a hagyma.
2011. dec. 20. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, kipróbálom :)
2011. dec. 20. 20:47
 3/3 doboszoli ***** válasza:

Frissen a tányérra "terítve" is finom.

A fenti módon megfőzött, vizébe tört krumplit annyi liszttel dolgozd el, hogy gyenge maradjon, de összeálljon.

Ujjnyi vastagon lapos tányérra terítve, kaphat olvasztott szalonnazsírt, pörcével együtt, pirított hagymát, túrót, tejfölt, vagy ezek kombinációját.

2011. dec. 21. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!