Mi a titka, hogy ne égjen le a madártejnél a tej?
Szóval akármilyen célból is forralod, főzöd a tejet, azt csak kizárólag abban a lábasban, abban az edényben tedd, amelyet csak egyedül erre a célra rendszeresítettél.
Abban az edényben soha semmi mást nem készíthetsz, mert attól kezdve a tej mindig odakozmál benne!
Ez pont olyan, mint a palacsinta-sütő. Csak arra, és semmi másra!
nekem az inox duplafenekű nagyfazék vált be, semmennyire sem ragad le benne a tej. előtte kiöblítem, utána csendesen forralom a tejet. semmi nyoma nem marad a tejnek, egy sima szivacsos mosogatással elmosható.
Azelőtt nekem is mindenben odaragadt, sokszor oda is égett. pl a régebbi zománcosokban.utána áztatgattam a és fémdörzsit kellett bevetni.
Attól azért ne aggódj, ha kicsit odaégett, attól még jó lesz. én átönteném egy másik edénybe, és mielőbb besűríteném a sárgájával és levenném a tűzről. a lényeg, hogy óvatos legyél és az alját kicsit sem kapard fel, míg benne van a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!