Pergős, omlós párolt rizset szeretnék készíteni. Meddig kell pirítani a rizst, vagy mi a titka?
Figyelt kérdés
2012. dec. 1. 16:19
1/7 anonim válasza:
Miért kell a rizsnek potyogni. A nagy rizsfogyasztó országokban rendesen megfőzik a rizst itt ki találta ki hogy nem?
2/7 anonim válasza:
Én fehéredésig szoktam. A titok inkább a víz mennyiségében rejlik, ha sok mancsos lesz, ha kevés akkor kemény.
3/7 anonim válasza:
Egy rész rizs, két rész viz. Zsiradékon zsemleszinüre piritassz egy bögre rizst, kis sóval. Majd felöntöd két bögre forró vizzel. Lehet bele egy kis apróra vágott hagyma, vegeta. Majd vaslapon ujraforrástól l5 percig főzöd nagyon kis lángon, letakarva. Majd láng leolt, és pihen pár percig még mindig letakarva. Majd villával felborzolod, és kipárolog még a kis nedvesség is, igy lesz pergős a rizs.
4/7 anonim válasza:
Az utobbi recept a biztos, hallgass rá.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2012. dec. 1. 19:16
6/7 anonim válasza:
Távol álljon tőlem az okoskodás, és azt is tudom, hogy ezer féle módon lehet rizst készíteni, de vendéglátós vagyok, saját gyorséttermem van és kétszeres vízzel inkább a tejberizshez fog hasonlítani. Vendéglátós suliba úgy tanítják, hogy 1,7-1,8-szoros vízzel kell felönteni. Tehát 1 kg rizshez 1,8 dl forró(!) víz kell és forró (!) olajon kell fehéredésig pirítani!
7/7 anonim válasza:
Második vagyok. Én nem tanultam, csak tapasztaltam, hogy a kétszeres víz sok. Nem mérem így ki, de mindig kevesebbet adok hozzá egy kicsivel, nem kétszereset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!