Hogy kell készíteni a párolt lila káposztát?
Figyelt kérdés
2010. dec. 7. 20:38
1/7 anonim válasza:
na várjál hogy is szoktam? lereszelem a lilahagymás, kevés olajat teszek a serpenyőbe, kicsit pírítom aztán leveszem takarékra és kevés vizet teszek alá, só, őrölt kömény, cukor végén kevés ecet. a fűszereket ízlés szerint, sokat kóstolgatva rakom bele. lefedve puhára párolom.
2/7 anonim válasza:
dehogy lilahagymát :) lilakáposztát akartam írni :)
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. dec. 7. 20:52
4/7 anonim válasza:
Reszeld le, utána sózd be, és hagyd negyed órát állni! Utána rá a hagymára. Én még kis vörösbort szoktam rá locsolni, és áfonyalekvárt is kanalazni, nagyon illik hozzá. A hagymát piríthatod libazsíron, úgy finomabb lesz az egész.
5/7 anonim válasza:
Én cukrot karamellizálok egy kevés olajon, rádobom a lila káposztát sózom és felöntöm vörösborral. Mikor majdnem kész teszek bele felkockázott almát és együtt puhára párolom. A köményt csak azért hagyom ki, mert nagyon nem szeretem az ízét.
6/7 anonim válasza:
én úgy szoktam,(mama receptje)kis olajon hagymát pirítok(reszelve),majd vékony szeletekre vágott pucolt alma,pár kanál cukor attól függ hogy mennyi a káposzta,ezt egy picit megkaramellizálom,majd belerakom a vékonyra reszelt lilakápsztát,megsózom 1 picit,egy kis örölt kömény,majd fedő alatt puhára párolom,valami fantasztikus íze van,ajánlom sült kacsához!!:)
7/7 anonim válasza:
10:52-es vok kihagytam az ecetet,amikor már összesett a káposzta akkor kell önteni rá,egy keveset,tényleg nem sokat,kb egy evőkanálnyit,de tényleg ez a káposzta mennyiségétől függ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!