Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell nagyon finom...

Hogyan kell nagyon finom ecetes káposztát készíteni?

Figyelt kérdés
Mennyiséget is irjátok oda légyszives,miből mennyi kell,mert a vizet pl. sehol sem írják mennyi kell bele!
2010. ápr. 5. 15:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a friss fogyasztásúra gondolsz /tehát nem savanyítottra/, akkor én így szoktam:

Aranyszabály: semmi vizet hozzá!

Vékonyra elszeletelt káposztára izlés szerint sót, cukrot, ecetet teszek és néhány szem köménymagot. Jól összekeverem és hagyom egy kicsit összeérni a hűtőben. Így a káposzta friss, ropogós marad és finom lesz.

2010. ápr. 5. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

igen a frissre gondoltam :)

akkor ezt ki fogom próbálni köszönöm szépen :)

2010. ápr. 5. 16:02
 3/3 anonim ***** válasza:

A másik mód:

A leszelt káposztát megsózod, köménymagot, szemes borsot is raksz bele, jól összekevered, és állni hagyod egy-két órára.

Közben külön saláta-levet készítel: víz, só, cukor, ecet. Az előre lesózott káposztát két kezeddel kicsavarod és belerakod a saláta-lébe. Hagyd, hogy az ízek össze-érjenek. Ha lehet, tálalás előtti napon készítsd el, éjszakára tedd hűtőbe így készen. Ha csavaros üvegbe rakod, az ecetszag nem járja át a hűtőd.

2011. jún. 18. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!