Hogyan kell nagyon finom ecetes káposztát készíteni?
Ha a friss fogyasztásúra gondolsz /tehát nem savanyítottra/, akkor én így szoktam:
Aranyszabály: semmi vizet hozzá!
Vékonyra elszeletelt káposztára izlés szerint sót, cukrot, ecetet teszek és néhány szem köménymagot. Jól összekeverem és hagyom egy kicsit összeérni a hűtőben. Így a káposzta friss, ropogós marad és finom lesz.
igen a frissre gondoltam :)
akkor ezt ki fogom próbálni köszönöm szépen :)
A másik mód:
A leszelt káposztát megsózod, köménymagot, szemes borsot is raksz bele, jól összekevered, és állni hagyod egy-két órára.
Közben külön saláta-levet készítel: víz, só, cukor, ecet. Az előre lesózott káposztát két kezeddel kicsavarod és belerakod a saláta-lébe. Hagyd, hogy az ízek össze-érjenek. Ha lehet, tálalás előtti napon készítsd el, éjszakára tedd hűtőbe így készen. Ha csavaros üvegbe rakod, az ecetszag nem járja át a hűtőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!