Főtt rizst szeretnék készíteni, NEM párolt rizst, mert a párolt rizs nálam egy kicsit le szokott ragadni. Hiába teszek alá elosztót.1 kg rizst hogyan célszerű megfőzni?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 30. 11:35
1/2 anonim válasza:
tepsiben, rizsfőzőben, több vízben, mint amiben párolnál + zsiradékban, ha megpirítod, nem ragad le
2/2 anonim válasza:
jó nagy magasfalú serpenyőben olvassz zsíradékot, kb 4 ek-nyit(olvadtan 4 kanál 1 kiló rizshez.azon futtasd át a rizst, hogy először üvegesnek lásd, majd kezdjen kifehéredni.
ekkor a keményítő már megsült rajta,fel lehet önteni forró vízzel. ha két liter forró vizet hozzáöntesz, sózod, és addig főzöd, míg felszívja a vizet, nem lehet baj. ne nagylángon főzd, éppen csak mocorogjon a cucc.
párszor átkeverve, ha már nincs alatta víz, zárd el, és a lángelosztóval együtt tedd hátra. takard be jól dupla-tripla konyharuhával.
néha megkeverheted, de ritkafogú villával.
nem ragacsos, finom puha lesz a rizs így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!