Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy keszül a parolt rizs?

Hogy keszül a parolt rizs?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 4. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

google a barátod;)

[link]

2010. ápr. 4. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
Egy lábasba teszel vizet mondjuk feléig! Erre teszel egy szűrőt és abba a rizst! Addig párologtatod amig puha nem lesz! Ezzel a módszerrel kellene csinálni a főzelék féléket is! Sokal egészségesebb lenne mert csak fől és nem fől ki belőle a vitamin!
2010. ápr. 4. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem igaz.Teszel a lábasba mondjuk 2 személyre 2 dl rizst.Olajon megdinszteled,hogy megfehéredjen és 2x annyi, tehát 4 dl vizet öntesz rá.Sót,borsot,vegetát adhatsz hozzá.Majd lefeded és nem kavargatod.Amikor elfő a víz és cseppnyomokat látsz a rízsben,akkor leveszed,és még 5 percig hagyod a fedő alatt.Kész
2010. ápr. 4. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 igabcsy ***** válasza:
100%

Én kicsit másképp készítem mint az előző, de az övéhez hasonlít legjobban.

Az én receptem:

1,5 bögre vizet felteszek forrni, bekapcsolom a sütőt kb. 180-200°C-ra.

1 bögre rízst 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítok, ezalatt felforr a víz és azt ráöntöm a rizsre, megsózom (én vegetát is szoktam tenni bele) egyszer átkeverem, lefedem és beteszem az addigra már meleg sütőbe.

15 perc után kiveszem és tálalhatom.


Ha így készíted, akkor nem kell figyelni arra, hogy leég, felszívja az összes vizet, nem fog összeragadni és tuti pergős lesz.

20 éve így készítem, és még soha nem rontottam el.

Lényeg a másfélszeres víz mennyiség, a meleg, de nem forró sütő és a 15 perc. (ha nagyobb adagot készítesz, akkor kicsit többet kell a sütőben tartani. 2 bögre rízs esetén kb. 20 percig)


A párolt rízs két esetben lesz ragacsos:

1. ha túl sok vizet teszel hozzá

2. ha főzés közben kevergeted

2010. ápr. 4. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 lockstock válasza:
Az utolsó receptjét kipróbáltam már 2x is, és hibátlan! Ilyenjól sosem sikerült a rizs egyikünknek sem. Gart a recepthely, nagyon király!
2011. febr. 13. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Szakács tanonc vagyok, leírom az eredeti receptet ahogy készíteni kell (Nem a legfinomabb de lehet ízesíteni só helyett vegetával)

2 dl rizs

4-5 dl víz

1-2 fej hagyma


A rizst megmossuk és konyha ruhán szárítjuk, olajon addig pirítjuk amíg a fakanál alatt el nem kezd csikorogni, fehéredni a rizs szem ekkor hozzá adjuk a vöröshagymát egészben vagy félbe vágva és felönjtük a vízzel (2x annyi víz kell mint amennyi rizs van! Előmelegített (40-50 C) sütőben LEFEDVE 15-20 percig pároljuk, kivesszük és kész!

2011. febr. 13. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!