Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka annak a sajtos...

Mi a titka annak a sajtos vagy sós pogácsának, ami másnapra nem szárad ki?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 18:25
 1/2 paya válasza:
nylonzacsko
2013. ápr. 6. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez a pogi 3 napig puha marad nem szárad ki : A sütés és asok zsiradék a titka.

PUHA SAJTOS


Hozzávalók

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

1 kávés kanál só

2db kocka ráma

1tojássárgája

Kevés tejföl

1 evő kanál zsír

15-20dkg reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.

A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:

Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:


170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.

Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /

2013. ápr. 6. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!