Mi a titka annak a sajtos vagy sós pogácsának, ami másnapra nem szárad ki?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 18:25
2/2 anonim válasza:
Ez a pogi 3 napig puha marad nem szárad ki : A sütés és asok zsiradék a titka.
PUHA SAJTOS
Hozzávalók
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
1 kávés kanál só
2db kocka ráma
1tojássárgája
Kevés tejföl
1 evő kanál zsír
15-20dkg reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.
A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:
Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:
170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.
Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!