Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jó petrezselymes krumpli...

Mi a jó petrezselymes krumpli titka?

Figyelt kérdés
Nekem sosem sikerül jól, ha nem főzöm meg teljesen, akkor kemény lesz, ha megfozom akkor kruplipure lesz belőle a végen. És sosem szép fényes a zsiradektol, hanem beszívja a krumpli és fehéres réteg lesz rajta. Etelkeszitesi tankönyv alapján is csináltam, de úgysem sikerült. Tényleg csak a jó kruplin múlik, vagy van valami praktika rá?
2013. márc. 26. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Én úgy szoktam, hogy 3/4-ig megfőzöm a krumplit és utána még átsütöm.

A petrezselymet is mindig át futtatom olajon előtte

2013. márc. 26. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Én jobban szeretem, ha kicsit jobban meg van főve, mint ha kemény, persze nem teljesen pürésre. Hústűvel szoktam megszurkálni fövés közben, hogy mikor jó az állaga. Vegetás vízben megfőzöm az apróra vágott krumplit, közben a petrezselymet megdinsztelem bő vajon, utána összekeverem, ha túl száraz, rakok még hozzá vajat, esetleg sót, ha nem elég sós. Tökéletes! :)
2013. márc. 26. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Én a kockára vágott krumplit leszárítom konyharuhán,majd egy nagy serpenyőben forró zsírban elkezdem sütni fedő alatt, só nélkül.egy idő mólva

egy kis pírt kap a vágások mentén, nem esik szét.

addig sütöm, míg kettévágva már puha. azért ne legyen sültkrumpli belőle, csak éppenhogy ott az a kis pír.

a felsleges zsírt fedő segítségével leöntöm róla, majd megszórom vágott petrezselyemmel. ekkor már csak rázogatom, ne törjön. tálaláskor sózom, kicsit borsozom.

a híveim imádják így a petrezselymeskrumplt.

2013. márc. 26. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

én így készítem:

héjában megfőzöm a krumplit, majd mikor már puha de nem teljesen, akkor van kész. lehámozom majd felvágom, összekeverem friss petrezselyemmel, kicsi olajjal, borssal, sóval és összepirítom kicsit serpenyőben. nekem jó szokott lenni. vagy van a másik petrelymes krumpli, vagyis krumplifasírt, mikor a krumplit megfőzöd de nem héjába, összetöröd, bele só, bors, petrezselyem. fasírtokat formálsz belőle, beleforgatod lisztbe és tojásba majd kisütöd olajba. nagyon finom az is! de egyébként biztosan sok múlik a krumpli fajtáján is.

2013. márc. 26. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb újkrumpliból csinálni! Én a krumplit megfőzöm, ha kell darabokra vágom előtte, de ha pici újkrumplikból csinálom akkor egyben hagyom őket.

Aztán a petrezselymet apróra vágom majd serpenyőbe teszem és vajat adok hozzá és a krumplit abba forgatom meg és kicsit megsütöm.

2013. márc. 26. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Utolsónál van a pont. Ez "újkrumplis" étel. A régiből soha nem lesz olyan. Lehet bepetrezselymezett krumplit csinálni, de az nem a klasszikus petrezselymes burgonya.Soha nem lesz fényes, különálló, stb.
2013. márc. 26. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Az en nagyikam mindig zsirral csinalja. Isteni! Imadom.:)
2013. márc. 26. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Régiből is lehet, csak a fajta nem mindegy. Lisztes, pürének való fehér krumpliból soha nem lesz jó.
2013. márc. 26. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ez a sült változat nem lehet rossz.
2013. márc. 26. 16:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!