Mi a jó petrezselymes krumpli titka?
Én úgy szoktam, hogy 3/4-ig megfőzöm a krumplit és utána még átsütöm.
A petrezselymet is mindig át futtatom olajon előtte
Én a kockára vágott krumplit leszárítom konyharuhán,majd egy nagy serpenyőben forró zsírban elkezdem sütni fedő alatt, só nélkül.egy idő mólva
egy kis pírt kap a vágások mentén, nem esik szét.
addig sütöm, míg kettévágva már puha. azért ne legyen sültkrumpli belőle, csak éppenhogy ott az a kis pír.
a felsleges zsírt fedő segítségével leöntöm róla, majd megszórom vágott petrezselyemmel. ekkor már csak rázogatom, ne törjön. tálaláskor sózom, kicsit borsozom.
a híveim imádják így a petrezselymeskrumplt.
én így készítem:
héjában megfőzöm a krumplit, majd mikor már puha de nem teljesen, akkor van kész. lehámozom majd felvágom, összekeverem friss petrezselyemmel, kicsi olajjal, borssal, sóval és összepirítom kicsit serpenyőben. nekem jó szokott lenni. vagy van a másik petrelymes krumpli, vagyis krumplifasírt, mikor a krumplit megfőzöd de nem héjába, összetöröd, bele só, bors, petrezselyem. fasírtokat formálsz belőle, beleforgatod lisztbe és tojásba majd kisütöd olajba. nagyon finom az is! de egyébként biztosan sok múlik a krumpli fajtáján is.
Legjobb újkrumpliból csinálni! Én a krumplit megfőzöm, ha kell darabokra vágom előtte, de ha pici újkrumplikból csinálom akkor egyben hagyom őket.
Aztán a petrezselymet apróra vágom majd serpenyőbe teszem és vajat adok hozzá és a krumplit abba forgatom meg és kicsit megsütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!