Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehérjementes ételeket kell...

Fehérjementes ételeket kell fogyasztanom 10 napig allergia gyanúja miatt. Valami recept ötlet?

Figyelt kérdés
2013. máj. 13. 11:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ehetsz zöldséget, gyümölcsöt, tojás nélküli tésztát, rizst, zsírt.

Reggeli-vacsora lehet lekváros kenyér, zsíros kenyér sok zöldséggel.

Tízórai, uzsonna gyümölcs.

Ebéd durumtészta, krumpli, rizs, zöldségekkel, salátával. Főzelékeket is kipróbálhatsz. Pl. sárgaborsó, vöröslencse, ezekhez amúgy sem szoktam tejfölt rakni.

Salátát is lehet tartalmasan készíteni. Ha a nyers zöldségekhez raksz pl. vörösbabot is és eszel hozzá pirítóst, akkor jól lehet vele lakni.

2013. máj. 13. 11:53
 12/16 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

Ha teljesen fehérjementesen kell étkezni, akkor igaza van valamelykik előttem szólónak, hogy hüvelyeseket sem lehet, de a kérdező tojás, tej és húsmentes diétát írt.

2013. máj. 13. 11:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Korábbi vagyok, vigyázat a zsíradékkal is a tej miatt, de van több féle növényi alapú margarin, pl. a LIGA a Vénusz, ezek finomak, ill nekem a kedvencem a Sparos Budget téglalap alakú, mert az nem annyira zsírszegény (39% zsírtartalom)

Ja, és egy dolgot nagyon javasolok még:

kb 3 nap alatt fokozatosan szokj át a diétára, mert ha egyik pillanatról a másikra csinálod, a gyomrod és a beleid is kikészülhetnek! Ez nagy változást jelent a szervezetednek, ha pl. eddig nem ettél nyers zöldséget, azzal is óvatosan!

2013. máj. 13. 12:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Húúúúú,köszönöm a gyors,hasznos és tartalmas válaszokat.Annyit mondott a doki,hogy ne egyek tejtermékeket,tojást és húst :(

Szerintem ő sem nagyon tudja mi lehet a bajom,de én se gyanakszom sok mindenre.Ez most egy nagyon új dolog,és borzasztóan ijesztő is ez az étrend,főleg,hogy hízni szeretnék,ennek ellenére most fogyni fogok,ami egyáltalán nem hiányzik nekem.Na de valahogy rá kell jönni mi okozza a kiütéseket.Lehet semmi köze az ételallergiához,lehet mosószerre ,lehet az ízületvédőre,amit szedtem vagy ki tudja.Remélem gyorsan kiderül.

2013. máj. 13. 12:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért ha sok szénhidrátot eszel, nem fogsz fogyni, szerintem épp a fehérjedús táplálkozás fogyaszt jobban...
2013. máj. 13. 12:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. máj. 13. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!