Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehérjementes ételeket kell...

Fehérjementes ételeket kell fogyasztanom 10 napig allergia gyanúja miatt. Valami recept ötlet?

Figyelt kérdés
2013. máj. 13. 11:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Milyen "fehérjementes"?

Tejterméket vagy húst kell kerülnöd? Vagy tojást? Vagy glutént (sikért)? Ezek mind fehérjék, valamit meg enned kell...

2013. máj. 13. 11:35
 2/16 A kérdező kommentje:
tej,tojás,hús
2013. máj. 13. 11:36
 3/16 anonim ***** válasza:
Szóját ehetsz?
2013. máj. 13. 11:39
 4/16 A kérdező kommentje:
Arról nem volt szó,úgyhogy szerintem igen
2013. máj. 13. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:

Ja és bocs hogy kekeckedem, de nem csinálnak allergiatesztet?

Vagy a teszted negatív és mégis erre gyanakszik az orvos? (Mert van ilyen is, bár általában csak a vérteszttel fordul elő, az alkaron karcolós elég megbízható!)

2013. máj. 13. 11:41
 6/16 anonim ***** válasza:
Csak azért mert a szójafehérje allergia nagyon gyakran társul vagy a tejhez vagy a tojáshoz.
2013. máj. 13. 11:41
 7/16 anonim ***** válasza:

És bocs, de a 10 napot sem igazán értem, bár nem tudom milyen tüneteid vannak. Megy a pocak, vagy ekcéma?

Mert az ekcéma javulásához akár 3 hét egy hónap is kellhet az allergén kivezetése után...

2013. máj. 13. 11:42
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem csináltak még tesztet,most a múlt héten jött ki rajtam egy csomó kiütés,amit nem tudni mitől van,ezért először ételallergiára gondol az orvos.Reggel telefonáltam a bőrgyógyászatra és június közepén kapnék időpontot :)Addig meg nem lehetek így,úgyhogy valamit muszáj megpróbálni.
2013. máj. 13. 11:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Persze próbáld, de ne csak 10 napig. (Kivéve ha minden elmúlik addig rólad...

Annyit ehhez, hogy a tejmentes diéta nem a legegyszerűbb, ugyanis az összes tejszármazékot tartalmazó ételt kerülnöd kell, és sok mindenben van, ami eszedbe se jutna, a tojással ugyanígy.

Pl: leveskocka (ételízesítők), levesgyöngy, összes péksütemény (bolti), húskészítmények stb. stb.

Szóval 10 nap nem elég arra sem, hogy beletanulj, mit nem ehetsz, az elején, sőt még nálam gyakorlónál is be-becsúszik valami néhány havonta...

Csoki és kakaóról nem beszélt a doki?

Kicsit vaktában repülésnek tűnik, de azért hajrá.

Minden csomagolt élelmiszernek olvasd el az összetevő rovatát (vigyél nagyítót a boltba, nem vicc :o( ), amúgy pedig igyekezz magadnak főzni piacon beszerzett alapanyagokból. Zöldséget és gyümölcsöt kell enned úgy tűnik, meg lisztes dolgokat.

A kenyérben általában nincs tejszármazék (szója sajnos van sokszor, én azt is kihagynám a helyedben), viszont a "nem édes pékárúban" is van nagyon sokszor. Pl. a kifliben, zsemlékben, pogácsában stb.

A LIDL nagyon jó, ki van írva a pékáruknál az összetétel, máshol sajnos kérdezősködni kell, és ha nem biztosak benne, akkor hanyagolni.

Legegyszerűbb, ha magadnak sütsz...

2013. máj. 13. 11:50
 10/16 anonim ***** válasza:

Mindenféle zöldséget ehetsz, kivéve a hüvelyeseket, a többi nem tartalmaz fehérjét. Szóját semmiképpen nem ajánlott fogyasztani, mert egyrészt sok fehérje van benne, másrészt nagyon erösen allergén. A kenyér, kelt tészták, gyúrt tésztafélék szintén tartalmaznak relativ sok fehérjét.

A zöldségeket lehet nyersen (saláta majonéz, tejföl, jughurt, stb NÉLKÜL), párolva, piritva fogyasztani, mindig más összetételben, más füszerezéssel - igyiden változatos ízü és állagú ételeket tudsz késziteni. Mellesleg ezek kellöen laktatóak és még fogyni is lehet velük.

2013. máj. 13. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!