Fehérjementes ételeket kell fogyasztanom 10 napig allergia gyanúja miatt. Valami recept ötlet?
Milyen "fehérjementes"?
Tejterméket vagy húst kell kerülnöd? Vagy tojást? Vagy glutént (sikért)? Ezek mind fehérjék, valamit meg enned kell...
Ja és bocs hogy kekeckedem, de nem csinálnak allergiatesztet?
Vagy a teszted negatív és mégis erre gyanakszik az orvos? (Mert van ilyen is, bár általában csak a vérteszttel fordul elő, az alkaron karcolós elég megbízható!)
És bocs, de a 10 napot sem igazán értem, bár nem tudom milyen tüneteid vannak. Megy a pocak, vagy ekcéma?
Mert az ekcéma javulásához akár 3 hét egy hónap is kellhet az allergén kivezetése után...
Értem.
Persze próbáld, de ne csak 10 napig. (Kivéve ha minden elmúlik addig rólad...
Annyit ehhez, hogy a tejmentes diéta nem a legegyszerűbb, ugyanis az összes tejszármazékot tartalmazó ételt kerülnöd kell, és sok mindenben van, ami eszedbe se jutna, a tojással ugyanígy.
Pl: leveskocka (ételízesítők), levesgyöngy, összes péksütemény (bolti), húskészítmények stb. stb.
Szóval 10 nap nem elég arra sem, hogy beletanulj, mit nem ehetsz, az elején, sőt még nálam gyakorlónál is be-becsúszik valami néhány havonta...
Csoki és kakaóról nem beszélt a doki?
Kicsit vaktában repülésnek tűnik, de azért hajrá.
Minden csomagolt élelmiszernek olvasd el az összetevő rovatát (vigyél nagyítót a boltba, nem vicc :o( ), amúgy pedig igyekezz magadnak főzni piacon beszerzett alapanyagokból. Zöldséget és gyümölcsöt kell enned úgy tűnik, meg lisztes dolgokat.
A kenyérben általában nincs tejszármazék (szója sajnos van sokszor, én azt is kihagynám a helyedben), viszont a "nem édes pékárúban" is van nagyon sokszor. Pl. a kifliben, zsemlékben, pogácsában stb.
A LIDL nagyon jó, ki van írva a pékáruknál az összetétel, máshol sajnos kérdezősködni kell, és ha nem biztosak benne, akkor hanyagolni.
Legegyszerűbb, ha magadnak sütsz...
Mindenféle zöldséget ehetsz, kivéve a hüvelyeseket, a többi nem tartalmaz fehérjét. Szóját semmiképpen nem ajánlott fogyasztani, mert egyrészt sok fehérje van benne, másrészt nagyon erösen allergén. A kenyér, kelt tészták, gyúrt tésztafélék szintén tartalmaznak relativ sok fehérjét.
A zöldségeket lehet nyersen (saláta majonéz, tejföl, jughurt, stb NÉLKÜL), párolva, piritva fogyasztani, mindig más összetételben, más füszerezéssel - igyiden változatos ízü és állagú ételeket tudsz késziteni. Mellesleg ezek kellöen laktatóak és még fogyni is lehet velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!