Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált káposztás palacsint...

Jól bevált káposztás palacsinta recept?

Figyelt kérdés

Még sosem csináltam káposztás palacsintát, csak hallottam róla. Ma reggel arra ébredtem, hogy én azt akarok enni.

Sokfélét találtam a net-en, de nem igazán tudom, melyik is lenne igazán jó!

Ti hogyan készítitek?

A képosztát bele a tésztába kavarjátok, vagy csak töltelékként használjátok. Aki készített már így is, úgy is, melyik a "kapósabb" a családban?



#palacsinta #káposzta #töltelékként
2013. máj. 5. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
En tölteléknek szoktam. Simán megparolom a káposztát, befuszerezem, bele töltöm a palacsintaba. Ha nagyon ráérek, bepanirozod es kisutom, ha nem, akkor csak simán tejfölt adok melle.
2013. máj. 5. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a tésztába kevert változat jön be: a káposztát megkell párolni, ahogy a káposztás tésztához szokás, ezt belekeverni a palacsintatésztába és kicsit vastagabb palacsintákat sütni belöle.
2013. máj. 5. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
És ha a tésztába kavarom, akkor mi a töltelék? Vagy van egyáltalán?
2013. máj. 5. 09:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!

A kérdés eldöntve: bekavarom a tésztát, megcsinálom a fűszerezett párolt káposztát.

A palacsinta első felébe töltelékként rakom a káposztát, a második felébe a maradék párolt káposztát belekavarom, és úgy sütöm meg!


Legalább változatos lesz! :)))) Köszi, mindenki ment a zöld-kezecske!!!!

2013. máj. 5. 09:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom már megint ki volt, aki lefelé pontoz egy ételt, és mindkettőtöknek a zöld-pacsit nyomtam.


Szóval összesen 8 db. palacsintám lett, ebből 4-et kisütöttem, és a káposztát tölteléknek rajtam bele. A másik 4 tésztájába belekavartam a maradék káposztát, és úgy sütöttem meg.

Mind a két módszerrel nekem ízlett.


Ezekből holnapra még megmarad a fele-fele.

Holnap ebédre mindkét fajta maradékát bepanírozom, és kisütöm úgy, akkor már megkóstolom azt a fajtát is! :))

Még egyszer köszi mindenkinek!

2013. máj. 5. 15:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Szóval, aki még eddig a káposztás palacsintát nem próbálta ki úgy, hogy panírozza és kirántja, nyugodtan megteheti!!!!!

Frissen sültként is nagyon fincsi és persze sokkal laktatóbb, nyugodtan meg lehet próbálni, nekem nagyon bejött!

2013. máj. 7. 09:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!