Kaptam kb.3 kg muflon oldalast. Tudnátok kipróbált és bevált pácreceptet írni nekem, vagy akármilyen felhasználási módot?
Utána néztem, azt írja, hogy a muflon a kecskefélék családjába tartozik, patás állat (persze ez utóbbit tudtam enélkül is!) :)))
Szóval ha csak oldalas, és nincs hozzá egy kis combikat, hasonló színhús, akkor bizony én úgy sütném, mint a sertés oldalast, CSAK erőteljesebben fűszerezném!
Tehát elég sok fokhagymát, borsot, és csípős fűszerkeveréket használnék hozzá.
Másrészt, mint a birka, marha esetében is szoktuk, az esetleges faggyút, kövér részt az utolsó darabkáig előtte lecsipogatnám róla.
Persze ha nagy darab, akkor egy részéből kipróbálnám a vadast is (amit a marhából szoktunk), és arra is odafigyelnék, hogy mindenféle belevaló fűszer, egyebek odakerüljenek hozzá.
1-es vagyok!
Azért ezek közül néhányat még megnéznék közelebbről, elképzelhető hogy találsz köztük olyat, ami jobbnak tűnik, mint amit írtam.
Majd írd meg, hogyan készítetted el, és milyen lett!
Ha lesz "nagy elszámoltatás", jónéhány vad életével kell elszámolnom az "örök bíró" előtt. Vállalom.
A konyhában is el tudok igazodni.
Ezek fényében mondom, hogy a vadak pörkölnek a legkiadósabbak, a legízletesebbek. Próbálkoztunk minden félével, sültekkel, rántva(!), nem mondom, hogy nem ízlett, de... Talán még a tárkonyos raguleves áll fel mellette.
A muflon, (vad juh) különösen intenzív ízű, amúgy nagyon jó hús. Az oldalasát semmiképpen nem sütném, mert ha bárány, akkor semmi hús, ha öreg, akkor mint a beton.
Egy vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!