Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam a rántott...

Hogy csináljam a rántott húst, hogy ne tapadjon rá a bunda hanem mikor megsült szépen hólyagosan legyen, ne legyen rátapadva?

Figyelt kérdés
2013. máj. 4. 21:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A zsír legyen kellően előmelegítve = ha egy csipet panírt beledobsz, az azonnal jöjjön fel a zsír tetejére!

Ekkor rakom bele a husit, leveszem a lángot alatta közepesre, egy-két csepp vizet beleöntök és beborítom. A képződött gőzben a husi egyrészt átpuhul még akkor is, ha nem papírvékonyra klopfoltad, másrészt a panír hójagot vet. Amikor azt hallod, hogy a gőzt már elsülte, födő le, még egy kicsit hagyod, hogy piruljon az az oldal is, majd megfordítom, és födő nélkül pirítom a másik oldalát is.

Ha így teszek, mindig hólyagos, puha a rántott szeletem.


Ha túl vékonyra klopfolom és nem szükséges a pár csepp víz ahhoz, hogy át is puhuljon, nem is lesz hólyagos!!!

2013. máj. 5. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:
Na meg próbálom legközelebb így ahogy írtátok.Mindig egyből sütöm,lehet nem elég foró az olaj.Én is szoktam belecsípnitegy kis panírt,igaz nem jön fel azonnal de elkezd sülni és aztán jön fel.Lehet ez a gond.Az lehet még gond esetleg,hogy nem bolti morzsát hanem házilag ledaráltat használok(anyósé)?
2013. máj. 5. 10:10
 13/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk, ha az anyós zsemlemorzsája nagyobb szemű, mint a bolti, akkor "esetleg" jobban ragaszkodik a husihoz, de azért ezt nem tudom igazán. Talán egyszer egymás mellett, egyidőben ezt is érdemes lenne kipróbálni!
2013. máj. 5. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
48%
Na a lepontozó majmok ide is betévedtek...
2013. máj. 5. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:

Majd megnézem akkor,hogy ha ezzel is azzal is sütök melyik lesz jobb.Am anyósé tényleg nagy darabor.

És ki pontoz itt le?Nem volt egy olyan komi se ami miatt lekéne bárkit pontozni,szerintem.

2013. máj. 5. 17:41
 16/21 mustafa33 ***** válasza:
54%

A morzsát mindig száraz kifliből csinálom, az a legjobb. És azzal is hólyagos.

11-es, jó forró zsírba beleöntsz vizet? Noooormáááális?

Kéredező, ezt inkább ne próbáld ki, vagy legyen készenlétben Panthenol sprey, kötszer és telefon a mentők számával.

2013. máj. 7. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem kell kötszer és mentő, csak ahogyan írtam:

1-2 csepp víz, és rögtön beborítod!!!!

Vagyis a födő legyen a kezedben!

És ahogy írtam, előtte már lentebb vetted a lángot, tehát nem fog kifutni!!!!

Az még véletlenségből is elő szokott fordulni, hogy meleg zsírba-olajba belecsöppen egy kis víz, mégsem lesz belőle akkora tragédia, hogy mentőket-tűzoltókat kelljen hívni!

2013. máj. 7. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:
Ha fedőt rakok rb úgyis keletkezik valamennyi pára alatta és az ahogy leveszem a fedőt van,hogy belecseppen.Anyós a maradék kenyerekből csinálja.Nem a leggusztább mert a spájzba a hűtő tetején vannak halmokba a szelet keoyerek...van,hogy elgondolkodom rajta van-e benne 1-2pókica meg valami.Na mindegy,ritkán használom ezt.De a tippeket megfogadom és ha legközelebb sütök megírom a tapasztalatot.
2013. máj. 7. 12:17
 19/21 mustafa33 ***** válasza:

És a vásárolt morzsában - prézliben tudod mi van? ☻

mert még galambmajonéz és egérköménymag is lehet. ☺

2013. máj. 7. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 mustafa33 ***** válasza:
Megveszem a kiflit, felszeletelem 2 cm vastag karikákra és a sütőben 50°C-on két óra alatt kiszárítom és ha kihűlt ledarálom. Ekkor biztosan nem lesz benne pók, vagy egyébb panellakó. ☺
2013. máj. 7. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!