Hogy csináljam a rántott húst, hogy ne tapadjon rá a bunda hanem mikor megsült szépen hólyagosan legyen, ne legyen rátapadva?
A zsír legyen kellően előmelegítve = ha egy csipet panírt beledobsz, az azonnal jöjjön fel a zsír tetejére!
Ekkor rakom bele a husit, leveszem a lángot alatta közepesre, egy-két csepp vizet beleöntök és beborítom. A képződött gőzben a husi egyrészt átpuhul még akkor is, ha nem papírvékonyra klopfoltad, másrészt a panír hójagot vet. Amikor azt hallod, hogy a gőzt már elsülte, födő le, még egy kicsit hagyod, hogy piruljon az az oldal is, majd megfordítom, és födő nélkül pirítom a másik oldalát is.
Ha így teszek, mindig hólyagos, puha a rántott szeletem.
Ha túl vékonyra klopfolom és nem szükséges a pár csepp víz ahhoz, hogy át is puhuljon, nem is lesz hólyagos!!!
Majd megnézem akkor,hogy ha ezzel is azzal is sütök melyik lesz jobb.Am anyósé tényleg nagy darabor.
És ki pontoz itt le?Nem volt egy olyan komi se ami miatt lekéne bárkit pontozni,szerintem.
A morzsát mindig száraz kifliből csinálom, az a legjobb. És azzal is hólyagos.
11-es, jó forró zsírba beleöntsz vizet? Noooormáááális?
Kéredező, ezt inkább ne próbáld ki, vagy legyen készenlétben Panthenol sprey, kötszer és telefon a mentők számával.
Nem kell kötszer és mentő, csak ahogyan írtam:
1-2 csepp víz, és rögtön beborítod!!!!
Vagyis a födő legyen a kezedben!
És ahogy írtam, előtte már lentebb vetted a lángot, tehát nem fog kifutni!!!!
Az még véletlenségből is elő szokott fordulni, hogy meleg zsírba-olajba belecsöppen egy kis víz, mégsem lesz belőle akkora tragédia, hogy mentőket-tűzoltókat kelljen hívni!
És a vásárolt morzsában - prézliben tudod mi van? ☻
mert még galambmajonéz és egérköménymag is lehet. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!