Miért kell olajban sütni?
Ha csak a serpenyőbe berakod a kaját az semmi képen nem jó minimum egy kis víz (de akkor már párolásról beszélünk) sütésnél zsír olaj v. margari kell mindenképp
Sőt még a levesekhez is (no nem a gyümölcs leveshez) kell egy kis olaj v. zsír a zödségeket megpárolni nélküle csinálni akkor síne se lesz a levesnek meg ízetlen lesz
Meg hát pici olaj Zsír is kell a szervezetnek tehát annyi kell is amit ált. Haszn. Hogyan jutnánk másképp Omega 3,6,12 zsírsavakhoz?
Nem beszélve a zsírban oldódó vitaminokról. Még kisbabáknak is egy bizonyos kor után kell egy mokkáskanálnyi olajat rakni a kész püré-kajába emiatt.
Egyébként el sem tudnám képzelni, hogyan dinsztelnék zsiradék nélkül pl hagymát. Persze a husiknak van zsírtartalma, de ha van fölösleges husid, próbáld meg zsiradék nélkül sütni. Ha mindenképp el akarod kerülni, akkor párolj, vagy süss sütőben sütőfóliában. Ahhoz azt hiszem nem kell zsiradék. De egyébként nem csak a gyümölcslevesbe nem kell zsiradék, mert én pl a húslevesbe sem teszek. Tehát ha a husit rakod fel főni akármilyen leveshez, abba nem kell plusz zsiradék.
Jó főzőcskézést! :o)
ááá már vágom
köszi a válaszokért, kap is mki százas értékelést:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!