Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hányszor lehet ugyanabban az...

Hányszor lehet ugyanabban az olajban sütni húst, krupmlit vagy akármit?

Figyelt kérdés
jó lenne ha tudnám, mert sikerül egy kb fél liter olajat múltkor beleönteni a tefál izéba, és azóta azzal főzök, mert nem akarom kiönteni, de azt se szeretném hogy ilyen undorító izé legyen belőle. Egyébként rendszeresen leszoktam szűrni.
2010. ápr. 1. 00:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi is szűrjük, de ilyen max. 4 alkalommal szoktuk használni, de sajnos nem tudom hányszor lehet felhasználni.
2010. ápr. 1. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg az olaj nem zavarosodik meg, amíg nem lesz túl sötét.

De előfordul, hogy az edény alján ilyen sötét maradék összegyűlik... na azzal vigyázni kell, elég undoritó lesz egy idő után és én nagyon ki se szoktam tudni mosni onnan...

Én kb. 3x szoktam újrahasznosítani egyébként.

2010. ápr. 1. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt olvastam, hogy csak egyszer szabad felhasználni, különben rákkeltő. Nem kell lepontozni, csak ezt olvastam. Ennek ellenére mi is többször felhasználjuk mert 1 anyukámnak hiába mondtam, ő felhasználja 2 egy sütés után nem is látszik rajta változás, egyszerűen sajnálnám kiönteni.


Szerintem nyugodtan lehet használni több sütéshez is, de ha mondjuk olyat sütsz benne mint pl. kolbász vagy hurka vagy nem tudom akkor jobb kiönteni, mert ha utána sütsz benne mondjuk krumplit akkor átveszi íz ízét. Én ettől rosszul tudok lenni, ha hurka íze van a szalmakrumplinak.


Szerintem látszik az olajon, ha már nem jó. Legalábbis én mindig látom rajta, hogy valahogy nem olyan már. Ha nem is sötétebb akkor az állaga más, valóban zavaros kicsit.


3-4 alkalommal nyugodtan süthetsz benne, persze az se mindegy hány nap telik el egy-egy sütés között.

2010. ápr. 1. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Kössz mindenkinek.

Akkor viszont kiöntöm a fenébe mert bőven több mint négyszer sütöttem benne, és mint írtam kb egy hete van már fedő meg minden nélkül. De eddig mondjuk tökéletesen funkcionált ilyen állapotba is.

2010. ápr. 1. 02:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én általában 1x sütök benne, aztán leszűröm. Kenyérsütőbe, rántásnak vagy az ételek alá használom ha a jellege megengedi.
2010. ápr. 1. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%
Én nem szoktam kiönteni, öntök hozzá még olajat ha fogy.Fedő nélkül tárolom. Viszont én csak krumplit sütök, mindig ugyanabban.
2010. ápr. 1. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában úgy szoktam használni, főleg fritőzben, az olajat, amíg nem habosodik. Ha nagyon habosodik megpróbálom leszűrni, ha úgysem jó, akkor kiöntöm. Egyébként keverni az ételek benne addig lehet, amíg az egyik étel nem túl szagos. Pl. ha hal után krumplit sütsz benne, akkor a krumpli is hal szagú lesz :D
2010. ápr. 1. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!