Hányszor lehet ugyanabban az olajban sütni húst, krupmlit vagy akármit?
Amíg az olaj nem zavarosodik meg, amíg nem lesz túl sötét.
De előfordul, hogy az edény alján ilyen sötét maradék összegyűlik... na azzal vigyázni kell, elég undoritó lesz egy idő után és én nagyon ki se szoktam tudni mosni onnan...
Én kb. 3x szoktam újrahasznosítani egyébként.
Én azt olvastam, hogy csak egyszer szabad felhasználni, különben rákkeltő. Nem kell lepontozni, csak ezt olvastam. Ennek ellenére mi is többször felhasználjuk mert 1 anyukámnak hiába mondtam, ő felhasználja 2 egy sütés után nem is látszik rajta változás, egyszerűen sajnálnám kiönteni.
Szerintem nyugodtan lehet használni több sütéshez is, de ha mondjuk olyat sütsz benne mint pl. kolbász vagy hurka vagy nem tudom akkor jobb kiönteni, mert ha utána sütsz benne mondjuk krumplit akkor átveszi íz ízét. Én ettől rosszul tudok lenni, ha hurka íze van a szalmakrumplinak.
Szerintem látszik az olajon, ha már nem jó. Legalábbis én mindig látom rajta, hogy valahogy nem olyan már. Ha nem is sötétebb akkor az állaga más, valóban zavaros kicsit.
3-4 alkalommal nyugodtan süthetsz benne, persze az se mindegy hány nap telik el egy-egy sütés között.
Kössz mindenkinek.
Akkor viszont kiöntöm a fenébe mert bőven több mint négyszer sütöttem benne, és mint írtam kb egy hete van már fedő meg minden nélkül. De eddig mondjuk tökéletesen funkcionált ilyen állapotba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!